Inteligența Artificială va înlocui 8.000 de angajați în această industrie. Ce se întâmplă cu oamenii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.04.2024 - 11:34
Unii angajați vor fi concediați Foto: Freepik.com - rol ilustratuv

8.000 de locuri de muncă vor fi reduse într-o companie mare din Europa. Inteligența Artificială îi va înlocui pe acești oameni. Angajații vor fi sprijiniți să-și găsească alt loc de muncă.

SHARE

O companie germană de software plănuiește o restructurare masivă. Aceasta intenționează să reducă 8.000 de locuri de muncă, inclusiv 2.600 în Germania, conform relatărilor din presa germană.

Se pregătește un plan pentru oamenii care vor rămâne fără joburi.

Inteligența Artificială va înlocui 8.000 de angajați în această industrie. Ce se întâmplă cu oamenii

Producătorul de software SAP plănuiește să reducă 2.600 de locuri de muncă în Germania, ca parte a restructurării majore anunțate. Un purtător de cuvânt al grupului nu a comentat sâmbătă cifra menționată într-un articol al publicației „Handelsblatt”. Până acum s-a vorbit doar despre un total de 8.000 de locuri de muncă afectate de restructurare.

„În ianuarie, SAP a lansat un program de restructurare pentru întreaga companie pentru a se concentra pe domenii strategice de creștere, cum ar fi Business AI (AI înseamnă Inteligență Artificială – n.r.)”, a spus purtătorul de cuvânt, scrie ziarulromanesc.ro

Citește și: Salariu de 6.000 € lunar pentru românii care știu aceste meserii. În ce țară se pot angaja rapid

„Această restructurare afectează 8.000 de locuri de muncă. Tratăm angajații afectați cu cea mai mare grijă și empatie, oferindu-le, printre altele, alternative interne de muncă sau programe de voluntariat.” Există o cooperare strânsă cu partenerii sociali din regiunile respective. Prin urmare, cei mai mulți angajați afectați vor fi anunțați în următoarele câteva săptămâni.

„Handelsblatt” s-a referit la un e-mail intern din partea comitetului european de întreprindere al SAP. Acesta critică restructurarea majoră planificată ca măsură ce are ca scop în primul rând reducerea costurilor.

„Transformare la nivelul următor”

„Conducerea nu a justificat în mod adecvat logica de afaceri și nu a oferit informații exacte despre ineficiențe”, scrie în e-mail. Numele programului „Transformare la nivelul următor” este un eufemism pentru reducerea forței de muncă.

Potrivit „Handelsblatt”, citată de Die Welt, locurile de muncă vor fi tăiate și în alte țări europene. Aproximativ 4.100 de locuri de muncă ar trebui eliminate în zona de responsabilitate a comitetului european de întreprindere.

Citește și: Salariu de 20.000 €/lună pentru românii care știu această meserie. În ce țară trebuie să mergi?

După cum a anunțat purtătorul de cuvânt al SAP, cel mai mare dezvoltator de software din Europa intenționează să finalizeze întregul proces de restructurare la nivel mondial până la sfârșitul primului trimestru al anului 2025. „În același timp, vom continua să investim în domenii cheie de creștere și ne așteptăm să încheiem 2024 cu un număr stabil de angajați.”

Exagerarea din jurul inteligenței artificiale în industria software a fost declanșată anul trecut de lansarea sistemului de dialog ChatGPT. De atunci, toate companiile de software și-au dorit o bucată din tortul sperat și investesc mulți bani în tehnologie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te