FOTO Cine sunt româncele premiate pentru curaj de Ambasada SUA

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 29.05.2019 - 13:25
Femeile curajoase premiate în 2019 de Amabasada SUA. Sursa: Ambasada SUA

Șapte românce au fost premiate, în 2019, de Ambasada Statelor Unite la București, pentru promovarea drepturilor omului, susținerea egalității femeilor și progresului social.

SHARE

Pe lista „Women of Courage”, se numără Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, dar și Romanița Iordache.

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, care fac un spital pentru copiii bolnavi de cancer, precum și jurista Romanița Iordache și avocata Iustina Ionescu, cele care au obținut la Curtea de Justiție a UE recunoașterea dreptului la liberă circulație pentru soții de același sex sunt printre româncele care au fost premiate de Ambasada Statelelor Unite ale Americii la București.


Romanița Iordache și Iustina Ionescu

Citește despre povestea românului Adrian Coman, căsătorit cu americanul Clai Hamilton, pe care statul român nu-l recunoștea drept soțul său și, din acest motiv, nu-i acorda dreptul la reședință în România. 

Citește despre acest caz aici: UPDATE Curtea de Justiție a UE recunoaște dreptul de reședință pentru soțul gay al unui român 

Avocatele care au obținut drepturi pentru cuplul gay Coman-Hamilton, premiate de Financial Times 


Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, alături de ambasadorul Klemm. 

Citește povestea lor aici: „Noi facem un spital!“ în locul statului român”


Au mai fost premiate și Melania Medeleanu, pentru proiectele MagiCamp și MagiHome, dar și tânăra Irina Novac, absolventă a programului „Flex Alumni”, care încurajează liceenii români să lupte pentru drepturile lor. 


„Melania Medeleanu. Numele Melaniei este legat de “magie”, de MagicCamp (tabăra de vară pentru tineri pacienţi cu cancer) şi de MagicHome (locul în care copiii aflaţi în tratament şi părinţii lor să poată părăsi saloanele de spital şi să se reîncarce cu energie într-un loc care seamănă mai mult a acasă). În ciuda situaţiei potrivnice, Melania şi colegii săi au transformat „magia” într-o marcă a generozităţii, solidarităţii şi speranţei. De aceea, ea este una dintre femeile curajoase pe care le sărbătorim anul acesta”, scrie Ambasada SUA. 


Jurnalista de investigații Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman, a fost de asemenea premiată de Ambasada SUA, pentru că promovează democrația, anticorupția și libertatea de exprimare. 

„Carmen Dumitrescu. O jurnalistă de investigaţie excepţională, care îşi desfăşoară activitatea într-o regiune în care puţini alţii îndrăznesc să meargă pentru a oferi relatări obiective, Carmen Dumitrescu promovează în articolele sale valori occidentale precum democraţia, anticorupţia, libertatea de exprimare şi standardele mai ridicate în educaţie. Carmen a perseverat chiar şi atunci când articolele sale au expus-o la presiuni fizice şi juridice. În calitate de reporter independent, ea se bazează pe propria fermitate pentru a genera conştientizare şi schimbare în bine. Ea se află printre nominalizările noastre la Ceremonia Femeilor Curajoase din România 2019”, scrie Ambasada SUA la București. 


Irina Novac, tânăra care face parte din programul Flex Alumni și care, anul trecut, a fost atacată de Coaliția pentru Familie, pentru organizarea unei tabere pentru fete, pe motiv că promovează „reeducarea sexuală”. Sursa foto: Facebook Ambasada SUA. 

Citește mai multe aici: Scandalul retragerii Strategiei de Educație Parentală din dezbaterea publică

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te