Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin mâine proba scrisă la limba şi literatura maternă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.03.2023 - 10:51
Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin mâine proba scrisă la limba şi literatura maternă - Foto: Inquam Photos / George Călin - fotografie cu caracter ilustrativ

Elevii din partea minorităților naționale vor susține proba scrisă la limba și literatură maternă mâine, pe 22 martie. Peste încă o săptămână, pe 29 martie, Ministerul Educaţiei va comunica rezultatele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

SHARE

Probele încep la ora 9.00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Subiectele de la simularea examenelor naționale sunt redactate sub forma unei broșuri, care se tipărește față-verso.

Elevii din minorităţile naţionale, mâine, proba scrisă la limba şi literatura maternă

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale, vor fi publicate zilnic, la ora 15.00, conform Ministerului Educației.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore, pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Citeşte şi: Pe ce date vor avea loc simulările la Evaluarea națională. Ministerul Educației și-a dat aprobarea

Programul simulării examenului de Bacalaureat este următorul:

27 martie: Proba E) a) - proba scrisă - Limba și literatură română;
* 28 martie: Proba E) c) - proba scrisă - proba obligatorie a profilului
;* 29 martie: Proba E) d) - proba scrisă - proba la alegere a profilului și specializării;
* 30 martie: Proba E) b) - proba scrisă - Limba și literatură maternă;
* 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

Citeşte şi: Primarul din Galați a premiat cei 13 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Probele la care se va susține simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă - pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limba a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, conform Agerpres. 

Familiarizare

Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit Ministerului Educației, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar, la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

"Rezultatele obținute de elevi, la simulare, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara.

Rezultatele obținute la simulare nu se contesta și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați", menționează Ministerul Educației.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te