De ce este blocată Vama Giurgiu. Care sunt toate punctele de frontieră imposibil de folosit

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.02.2024 - 11:55
De ce este blocată Vama Giurgiu. Care sunt toate punctele de frontieră imposibil de folosit - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

De ce este blocată Vama Giurgiu. Care sunt toate punctele de frontieră imposibil de folosit. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că Vama Giurgiu e blocată.

SHARE

De ce este blocată Vama Giurgiu. Care sunt toate punctele de frontieră imposibil de folosit. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că Vama Giurgiu e blocată, dar nu numai aceasta.

Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale anunţă că, de pe 6 februarie, vor fi proteste, în intervalul orar 10:00 - 12:00, prin blocarea drumurilor principale şi a punctelor de frontieră din Bulgaria.

De ce este blocată Vama Giurgiu. Care sunt toate punctele de frontieră imposibil de folosit

Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse este oprit pe ambele sensuri, din cauza protestelor fermierilor bulgari, care se desfăşoară în sensul giratoriu din PTF Ruse, conform Agerpres.

„Începând cu ora 10:10, traficul este oprit pe ambele sensuri, pentru toate mijloacele de transport, din cauza protestului fermierilor bulgari, în sensul giratoriu din PTF Ruse.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 6 şi 7 februarie 2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei, vor fi desfăşurate acţiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Ruse-Giurgiu”, arată ITPF Giurgiu, conform Digi24.

Citeşte şi: Proteste politizate. Liderul fermierilor are partid. „Șeful” transportatorilor s-a vrut deputat

Potrivit ITPF Giurgiu, în funcţie de evoluţia situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de aşteptare vor fi actualizaţi periodic.

În prezent, timpul de aşteptare la controlul de frontieră, prin PTF Giurgiu, este de 120 de minute, pe ambele sensuri de mers, atât pentru camioane, cât şi pentru autoturisme.

La frontieră româno-bulgară, sunt avute în vedere, ca spaţii pentru proteste, Podul Dunării I (Giurgiu - Ruse), Podul Dunării II (Calafat - Vidin) şi localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.

Citeşte şi: Proteste ale transportatorilor și fermierilor la Iași:„Nu-ți mai permiți acum asigurare pe tot anul”

Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu - Ruse, PTF Vidin - Calafat, PTF Silistra - Ostrov Călăraşi, PTF Kardam - Negru Vodă şi PTF Durankulak - Vama Veche.

Producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum, în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia - Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te