Cum pot să facă clienţii Engie, pentru a plăti eşalonat facturile restante? Cel mai mare funizor de gaze pentru populație, Engie, nu a emis facturi până acum, în luna ianuarie, dar acum începe să reccupereze timpul pierdut.
Întârzierea a fost din cauza unor lucrări de actualizare şi îmbunătăţire a sistemelor sale informatice, dar procesul de facturare va reîncepe în câteva zile.
Cum pot să facă clienţii Engie, pentru a plăti eşalonat facturile restante?
Engie reia emiterea facturilor de pe 22 ianuarie, așa cum anunțase în trecut. Procesul va fi etapizat.
“Emiterea facturilor aferente lunii ianuarie va fi reluată după data de 22 ianuarie 2024 și se va desfășura etapizat, în decursul mai multor zile, până la facturarea tuturor clienților.
Procesul de facturare va ajunge la zi în prima săptămână a lunii februarie. Facturile se vor emite cu data curentă pentru toți clienții, iar termenele de plată se vor decala în funcție de data de emitere a acestora.
Citeşte şi: Se dublează prețul la gaze după perioada de plafonare? Cum cresc facturile românilor
Termenele de plată vor decurge din momentul în care facturile vor fi emise și se calculează astfel: dată emitere + număr zile conform termen de plată agreat în contract”, a informat compania, conform Economica.net.
Dar cum se vor emite facturile, dacă de exemplu luna viioare se vor emite două facturi de gaze, sau consumul pentru perioada în care nu au fost emise facturi va fi facturat la o dată ulterioară?
Clienţii care nu au planificată perioada de autocitire/transmitere index în intervalul 12 – 22 ianuarie 2024 nu sunt afectați de indisponibilitatea temporară a sistemelor informatice.
“Pentru clienții a căror perioadă de autocitire/transmitere index este programată în perioada 12-22 ianuarie, se vor emite facturi distincte pentru fiecare perioadă de facturare.
Citeşte şi: 200 de miliarde de metri cubi de gaze. În 2027 ar trebui să intre primele molecule din Neptun Deep
În baza datelor de consum primite de la operatorii sistemului de distribuție, dacă locul de consum se află în perioada de citire, citirea indexului de către operatorii de distribuție se face o dată la 3 luni, într-o perioadă prestabilită.
Aceasta - în baza Convenției de consum, anexă la contractul de furnizare, prin care s-a agreat cantitatea de gaze naturale estimată a fi consumată lunar”.
Grupul de companii Engie România activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice.
Comentarii 0