Cine sunt pensionarii revoltați că nu au primit cardul de alimente, deși au sub 1.700 lei pensie ?

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.11.2023 - 15:15
Cine sunt pensionarii revoltați care nu au primti cardul de alimente - Foto: Freepik

Numeroși pensioanarii s-au arătat revoltați după ce nu au primt cardul de alimente, deși au sub 1.700 lei pensie. Există o legătură între acești pensionari și faptul că toți au ieșit la pensie în acest an.

SHARE

Numeroși pensioanarii s-au arătat revoltați după ce nu au primti cardul de alimente, deși au sub 1.700 lei pensie. Există o legătură între acești pensionari și faptul că toți au ieșit la pensie în acest an.

Citește și: Românii primesc ultima tranșă de bani de la stat pentru alimente. Când intră banii pe card

„Revolta” a început pe o rețea de socializare, unde un pensionar a scris postarea de mai jos.

Imediat alți pensionari au confirmat că se află în aceeași situație, astfel că nu poate fi vorba de un caz izolat sau de un accident.

„La fel sunt și eu. În pensie din luna aprilie, cardul mi l-au trimis prin septembrie însă nici in ziua de astăzi nu l-au încărcat!”, a răspuns o persoană.

Cine sunt pensionarii revoltați că nu au primit cardul de alimente

Cineva le recomandă să se interseze la poștă, dacă au fost probleme cu cardurile.

Prima persoană a răspuns că: „Am tot sunat la poștă însă răspunde mereu robotul. Am fost și la casa de pensii și mi-au zis că trebuie să aștept până în decembrie pe la jumătatea lunii, cică trebuie să treacă în jur de două luni de la primire.”

Citește și: Voucherele pentru alimente vor crește la 1500 de lei. Când vor primi românii bani mai mulți

Un alt participant la grup a oferit și o posibilă explicație: Veniturile din 2023 ar depăși plafonul de 1.700 de lei (cardurile se dau pensionarilor cu venituri sub 1.700 lei n. red.). „Din aprilie am ieșit și eu. Sunt în aceeași situație, dar am sunat la casa de pensii și mi-a spus că s-au adăugat salariile din lunile din urmă și depășesc 1700 lei. Poate din decembrie.”

Nu sunt cazuri izolate

Altcineva confirmă că nu sunt cazuri izolate: „Nici mie nu mi-a veni niciun fel de card și sunt pensionară din aprilie. Unde mă pot interesa?”.

Altcineva a spus ce demersuri trebuie făcute și în ce ordine: Prima dată trebuie să mergeți la posta de care aparțineți cu buletinul să verifice dacă corespunde cu adresa.....apoi mergeți la casa de pensii.

Cine poate primi cardul de alimente ?

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii dedrepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;

persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cine primește cardurile

Un număr de peste 2,4 milioane de carduri sunt oferite  prin programul „Sprijin pentru România”.  Aceste ajutoare, în valoare de 250 de lei la fiecare 2 luni, sunt oferite milioanelor de români aflați în situații dificile din punct de vedere material sau risc de sărăcie.

Newsweek a cerut explicații la autoritățile române. Vom publica răspunsul când îl vom primi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te