Ce categorie de români va primi 1.500 lei de la stat? Pentru ce se acordă și pe ce pot fi folosiți

DE Alin Crișan | Actualizat: 19.01.2024 - 19:34
Ce categorie de români va primi 1.500 lei de la stat? Pentru ce se acordă și pe ce pot fi folosiți - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un secretar de stat în Ministerul Muncii a anunțat cine sunt românii care vor primi 1.500 lei de la Guvern. Iată pentru ce se acordă și pe ce pot fi folosiți.

SHARE

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a anunțat că persoanele cu dizabilități vor beneficia de carduri electronice de carburant pentru transport.

În cursul zilei de vineri, Cristian Vasilcoiu a transmis că vor fi acordate ajutoare financiare persoanelor cu dizabilități. 

Ce categorie de români va primi 1.500 lei de la stat? Pentru ce se acordă și pe ce pot fi folosiți

”Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative. Persoanele care nu deţin autoturisme pot opta pentru biletele de transport interurban cu trenul sau autocarul”, a notat Vasilcoiu., pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestuia, cardurile electronice de carburant pentru transport vor fi alimentate cu suma de 1.500 pe an lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pe an pentru cele cu handicap accentuat.

Citește și: România, obligată de UE să implementeze salariul minim european. Despre ce sumă ar fi vorba

”Cheltuielile asigurate anual pentru alimentarea cu carburant şi/sau pentru încărcarea mijloacelor de transport electrice sunt în valoare de 1.500 lei pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei pentru cele cu handicap accentuat.

Acordarea dreptului la transport interurban prin card electronic de carburant se adaugă celorlalte metode alternative, respectiv bonurilor de carburant pe suport hârtie şi decontării bonurilor fiscale de combustibil pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice, cu condiţia ca autoturismul să fie în proprietatea acestora sau a familiei, ori a asistentului personal, asistentului personal profesionist ori însoţitorului”, se precizează în textul documentului. 

De asemenea, Cristian Vasilcoiu a făcut precizări și în ceea ce privește procedura de depunere a actelor.

Citește și: Se dau bani, 1.500 de lei de la stat. Care sunt categoriile vizate

”Opţiunea pentru una dintre variante se face prin cerere scrisă, depusă electronic sau la registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), de către persoana cu dizabilitate sau de oricare din următoarele persoane: reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat, în baza unei măsuri de protecţie socială”, mai arată hotărârea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te