Câți bani trebuie să câștigi în Germania ca să-ți ajungă și de chirie? Oamenii fac economii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.10.2024 - 17:32
Câți bani trebuie să câștigi în Geremania ca să-ți ajungă și de chirie? Oamenii fac economii - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Câți bani trebuie să câștigi în Geremania ca să-ți ajungă și de chirie? Oamenii fac economii - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Câți bani trebuie să câștigi în Geremania ca să-ți ajungă și de chirie? Românii care locuiesc acolo știu că trebuie să facă economii și să nu cheltuie bani inutil.

SHARE

Câți bani trebuie să câștigi în Geremania ca să-ți ajungă și de chirie? Oamenii fac economii. Prețurile au crescut peste tot în marile centre urbane iar acest fenomen a devenit tot mai apăsător în ultimii ani. 

Conform statisticilor, tot mai multe persoane ajung să aloce o parte semnificativă din veniturile lor lunare pentru acoperirea costurilor locative.

Acest lucru  a pus o presiune considerabilă asupra bugetelor personale, mai ales în orașele unde cererea ridicată de locuințe continuă să depășească oferta. 

Câți bani trebuie să câștigi în Germania ca să-ți ajungă și de chirie? Oamenii fac economii

Un studiu al Institutului German de Cercetări Economice (DIW) Berlin a constatat că proporția gospodăriilor germane care sunt „supraîmpovărate” de costurile chiriei aproape s-a triplat în ultimele decenii.

Potrivit DIW, o gospodărie este suprasolicitată atunci când rezidenții trebuie să plătească 40% sau mai mult din venitul disponibil pe chirie. Proporția gospodăriilor germane aflate în această poziție a crescut de la 5% în 1991 la 14% în 2021.

Citește și: Țara care oferă tinerilor bani pentru chirie și navetă. Companiile primesc 50% din salariul brut

Ideea că nu ar trebui să plătească mai mult de 30 la sută din venitul din chirie este considerată cea mai bună practică pentru stabilitatea financiară în întreaga lume.

Germanii, cunoscuți pentru că sunt precauți din punct de vedere financiar, tratează adesea acest ghid ca pe o regulă strictă și rapidă.

Citește și: Schimbări pentru românii din Germania, de la 1 septembrie. Ce pregătesc autoritățile?

Dar, având în vedere creșterea prețurilor chiriilor și locuințelor, nu doar în centrele urbane populare, ci și în întreaga țară, și numărul tot mai mare de rezidenți din Germania nu au putut evita să plătească mai mult din venitul disponibil pentru locuințe pentru ei sau pentru familia lor.

Citește și: Cine sunt românii care pot primi ajutor social de 370 €. Pentru ce sunt banii?

Nu toată lumea este afectată în aceeași măsură de creșterea chiriilor din Germania. Evaluarea DIW a constatat că povara crescândă a chiriilor în creștere s-a echilibrat în esență pentru majoritatea gospodăriilor la începutul anilor 2000. Dar a continuat să crească pentru gospodăriile cu venituri mici, scrie ziarulromanesc.de.

Newsweek a scris ce taxe plătesc angajații din Germania și cu cât mai rămân în mână după ce achită dările către stat . 

Citește și: Cu ce salariu mai rămâne în mână un român din Germania dacă primește 5.000 € / lună, brut?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te