CARD de ALIMENTE În ce ordine se dau banii? Ce pensie trebuie să ai ca să-i primești? Până când?

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.10.2024 - 07:49
CARD de ALIMENTE În ce ordine se dau banii? Ce pensie trebuie să ai ca să-i primești? Până când? - Foto: Freepik
CARD de ALIMENTE În ce ordine se dau banii? Ce pensie trebuie să ai ca să-i primești? Până când? - Foto: Freepik

CARD de ALIMENTE În ce ordine se dau banii? Ce pensie trebuie să ai ca să-i primești? Până când? vă răspundem pe rând la cele mai arzătoare întrebări pentru pensionari sau oentru persoanele cu venituri mici.

SHARE

Dacă ai pensie sau venituri sub o anumită sumă zilele astea primești suma de 250 de lei pe cardul de alimente. Suma se dă o dată la 2 luni și este în valoare de 250 de lei. De acești bani poiți să cumperi doar mâncare, nu haine, alcool saa jucării.

Citește și: În ce orașe s-au băgat banii pe card de alimente cu 3 zile mai devreme? De ce nu au primit toți?

CARD de ALIMENTE În ce ordine se dau banii? Ce pensie trebuie să ai ca să-i primești? Până când?

Newsweek a scris că vineri a fost prima zi în care s-au încărcat aceste carduri, deși oficial distribuirea banilor începe de pe data de 15 octombrtie, adică de mâine.

Am putut confirma o serie de județe și de orașe în care banii au fost virați pe cardul de alimentre. Gorj, Vrancea, București, Olt- Slatina, Galați, Dolj și Alba Iulia.

Există confirmări din județul Botoșani. Altcineva confirmă pentru carduri Edenred, la Iași în localitatea Însurăței, din Brăila, Calafat, Bălcești - Vâlcea, Blaj, județul Alba, Sânpaul de Mureș.

Ce pensie trebuie să ai ca să primești banii?

Trevbuie să știți că distribuția banilor se va face până pe 29 octombrie, dar este foarte posibil ca ea să se închie în câteva zile. Apoi, NU există nicio ordine nici alfabetică, nici pe baza firmei care a emis banii, în care se virează banii. Totul e o surpriză.

Există un prag până la care primiți aceste carduri și anume 2.210 lei. Cine are venituri sau pensie sub această sumă primește bani pe cardul de aleimnete.

Cine ia banii? Ce penszie trebuie să ai?

Pensionarii care au oensie sub 2.100 lei

persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;

- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

Cum se încardă cardul?

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. 

Pentru beneficiarii nou introduși în program se eliberează noi suporturi electronice. Așadar, dacă ați devenit eligibil pe parcursul programului, veți fi adăugați pe aceste liste. 

Citește și: Anomalie: Bunica are cardul de alimente încărcat, nepotul nu, deși stau în aceeași casă. În ce oraș?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te