Angajaţii Şantierului Naval Mangalia au protestat și au obținut suspendarea disponibilizărilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.12.2022 - 14:19
Ministerul Economiei / Foto: digi24.ro

Angajaţii Șantierului Naval Mangalia au protestat, luni, 12 decembrie, în faţa Ministerului Economiei, fiind nemulţumi de noile restructurări anunţate, și au reuşit să obţină suspendarea concedierilor în perioada următoare.

SHARE

Sute de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia au mers, luni, în faţa sediului Ministerului Economiei pentru a protesta. Ei aveau pancarte pe care scria “Arătaţi-ne că vă pasă”, “Nu ne concediaţi”, “Vrem să muncim în ţara noastră”, „Nu concedierilor, da angajărilor”.
 
Blocul Naţional Sindical a anunţat că protestul de luni nu a fost fără urmări. “Victorie în urma protestului de astăzi! Negocierile privind concedierile de la Şantierul Naval DAMEN Mangalia sunt deocamdată suspendate”, a transmis BNS. 

Citește și: VIDEO Un sondaj PSD îl face pe Iohannis responsabil pentru eșecul Schengen. Ciolacu confirmă
 
Sindicaliştii au anunţat că protestează pentru că, deşi la începutul acestui an a fost concediat colectiv un număr semnificativ de salariaţi, în continuare se intenţionează restructurarea forţei de muncă şi restructurarea posturilor. În plus, de peste 2 ani, oamenii afirmă că se confruntă cu această stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţii statului român sunt nefavorabile salariaţilor. 
 
Sindicaliştii au precizat că mai protestează pentru că, deşi numărul actual de salariaţi ai societăţii  este în continuă scădere, ajungând la cel mai mic nivel de când există şantierul din Mangalia, nu se iau măsuri de creştere a numărului de salariaţi. 

Citește și: Pusă șefă peste Securitatea Cibernetică, vedea coarne diavolești la protestele OUG 13
 
“Amintim că reprezentanţii Damen Shipyards Mangalia şi-au asumat, atât prin contractul de asociere cât şi public, că va creste numărul de salariaţi la 3000, însă în momentul de faţă societatea mai are doar 1500 de salariaţi, sunt mai puţini salariaţi decât erau în momentul preluării pachetului de acţiuni de compania olandeză.  Considerăm că domnul Ministru Florin Spătaru are responsabilitatea instituţională, doctrinară şi în acelaşi timp morală să protejeze interesul statului român şi pe cel al salariatului român şi să stopeze intenţia manifestată de compania olandeză Damen de a concedia, din nou, o parte din salariaţii şantierului din Mangalia. Menţionăm că fără acordul exclusiv al reprezentanţilor Ministerului Economiei, concedierea colectivă nu se poate realiza, astfel că solicităm imperativ reprezentanţilor statului român în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor DSMa să nu susţină propunerea de restructurare a posturilor prin concediere colectivă”, a transmis Sindicatul Liber Navalistul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te