A invitat la plimbare o elevă. Agentul de ordine va supraveghea în continuare licee şi şcoli

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.02.2023 - 11:44
A invitat la plimbare o elevă. Agentul de ordine va supraveghea în continuare licee şi şcoli - Foto: Facebook/Poliţia Slobozia

Un agent de ordine de la Poliţia Locală Slobozia, care a invitat o elevă la o plimbare, va supraveghea în continuare școlile și liceele din oraș. Comisia de Disciplină a Poliției Locale Slobozia a finalizat cercetările în cazul poliţistului, retrogradându-l.

SHARE

Agentul a invitat la plimbare o elevă a Liceului "Alexandru Ioan Cuza", din Slobozia, pentru a nu-i aplica o sancțiune.

În urma deliberărilor, bărbatul a fost retro­gradat din funcție și i se va diminua salariul, pe o perioadă de un an.

Sancțiunea nu rezolvă însă problema de fond, având în vedere că agentul va continua să facă misiuni ce implică și supravegherea școlilor și liceelor din oraș.

Suprinsă fumând

În decembrie 2022, cu câteva săptă­mâni înainte de începerea vacanței de iarnă, o elevă din clasa a XI-a a Liceului Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza", din Slobozia, a fost surprinsă fumând, în incinta liceului, de către doi agenți ai Poliției Locale Slobozia.

Fata a fost sancționată de către aceștia. În momentul în care i-a fost înmânat procesul-verbal, unul dintre agenți a făcut o remarcă deplasată, "pu­nându-i elevei să se șteargă în anumite zone (funduleț) deoarece este murdară", potrivit Raportului Comisiei de Disciplină.

Citeşte şi: VIDEO Bătaie și amenințări cu pistoale între 7 tineri la o șaormerie. De ce nu îi crede poliția

Mai mult, bărbatul i-a transmis elevei un mesaj privat, pe Facebook, în care îi preci­zează faptul că valoarea sancți­unii primite va fi diminuată de la 50, la 25 de lei, pentru că "mi-ești dragă".

"Hai la o plimbare"

Totodată, agentul a invitat-o "la o plimbare" pe elevă, considerând faptul că adolescenta îi este datoare, pentru că i-a micşorat va­loarea amenzii.

Adolescenta a povestit întreaga întâmplare rudelor sale, care au înaintat o plângere, către Poliția Locală Slobozia, recla­mând comportamentul agentului.

Citeşte şi: Nici un candidat nu a reuşit să treacă de concursul pentru un post de conducere în Poliția Suceava

La scurt timp de la sesizare, instituția a început o anchetă disciplinară asupra agentului, prin interme­diul Comisiei de Disciplină.

"Am convocat Comisia de Disciplină, urmează ca dânșii să dea curs acestei sesizări și să dispună măsurile legale în acest caz. Susținem activitatea Comisiei și vom lua act de toate deciziile care vor fi luate. Avem to­leranță zero față de astfel de comportamente, pentru că așa ceva nu este normal să se întâmple!" preciza la momentul de debut al cercetării Valentin Nedelcu, directorul Poliției Locale Slobozia.

Cercetări sterile

Comisia de Disciplină a efectuat cercetările vreme de o lună și jumătate. În tot acest timp, agentul și-a continuat activitatea, fără probleme.

La finalul verificărilor, agentul a fost retrogradat într-o funcție inferioară și i-au fost diminuate veniturile, pe o perioadă de un an.

"Acesta fusese încadrat într-o funcție similară cu cea a unui funcționar public principal, dar acum a trecut pe o treaptă profesională mai mică.

Citeşte şi: Poliţia nu reuşeşte nicidecum să-l găsească pe bărbatul care a împuşcat un ieşean în gât

De asemenea, venitul pe care îl va încasa va fi considerabil redus" susține Valentin Nedelcu, șeful Poliției Locale Slobozia, conform Independent Online

Sancțiunile aplicate respectivului agent nu rezolvă însă problema din cauza căreia a ajuns în fața Comisiei de Disciplină.

Reprezentații Comisiei de Disciplină au întocmit Raportul de caz, în care au inse­rat numeroase articole de lege, fără a ana­liza și aspecte prin care comportamentul deplasat al bărbatului să poată fi corectat.

Mai mult decât atât, retrogradat din funcție și cu salariu diminuat, agentul va conti­nua să efectueze misiuni de patrulare pe străzile Sloboziei, acestea implicând și supravegherea școlilor și liceelor din oraș.

Deși inițial au declarat toleranță zero față de astfel de abateri, faptul că agentul va fi din nou prezent în apropierea unităților de învățământ din oraș nu reprezintă o problemă majoră pentru oficialii Poliției Locale Slobozia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te