Poliţia nu reuşeşte nicidecum să-l găsească pe bărbatul care a împuşcat un ieşean în gât

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.02.2023 - 11:22
Poliţia nu reuşeşte nicidecum să-l găsească pe bărbatul care a împuşcat un ieşean în gât - Foto: captură video Digi24

Alertă maximă, după ce un bărbat a tras cu pistolul aspra unui ieșean. Victima a fost rănită în gât și se află sub supravegherea medicilor. Potrivit anchetatorilor, agresorul și victima se cunoșteau. Bărbatul agresor ar fi tras dintr-o mașină, apoi a dispărut.

SHARE

Autoritățile îl caută. Nu este exclus ca acesta să fi părăsit țara. 

Individul căutat de forțe impresionante de poliție se numește Alin Alexandru Plop și are 30 de ani. Acesta locuiește în apropiere de victima sa, în cartierul Alexandru. Polițiștii caută un Autoturism Audi A5.

Surse din poliţie au declarat pentru Ziarul de Iaşi că cel mai probabil suspectul a fugit din Iaşi, el fiind căutat şi în judeţele învecinate.

Bărbatul avea pistolul cumpărat din Italia, ţară în care mergea des şi unde s-ar fi ocupat de proxenetism. El şi-a tatuat pe corp faţa lui Corleone, fiind un fan al mafiei din peninsulă.

Tentativă de omor

“Prin referatul din data de 02.02.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă în lipsă a inculpatului P.A.A. (în vârstă de 30 ani) cercetat pentru comiterea infracţiunii de ,,tentativă de omor”, prevăzută de art. 32 alin. (1) Cod penal rap. la art. 188 alin. (1) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că la data de 01.02.2023, în jurul orei 21:20, în timp ce se afla pe str. Basarabi din municipiul Iaşi, numitul A.M.M. a fost împuşcat în zona cervicală de către numitul P.A.A., care se afla într-un autoturism marca Audi, fiindu-i produsă victimei o plagă împuşcată în regiunea cervicală anterioară şi pneumotorax drept masiv.

Citeşte şi: VIDEO Florin Salam va cânta la Torino la un botez unde naș este Mircea Nebunu, urmărit general

Numitul P.A.A. a fugit de la locul faptei cu autoturismul menţionat, fiind în prezent căutat de către lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Iaşi – Serviciul de Investigaţii Criminale. Victima A.M.M a fost transportată la sediul Spitalului „Sf. Spiridon Iaşi” şi preluată de către medicii de gardă în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Victima şi agresorul se cunoşteau

Din verificările efectuate în faza iniţială a urmăririi penale s-a stabilit că victima şi agresorul se cunoşteau, că acesta din urmă are mai multe condamnări pronunţate de autorităţile judiciare din Italia şi mai este cercetat într-un alt dosar penal de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune Poliţia Română.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te