Vlad Voiculescu susține că 146.000 de români s-au vaccinat la negru. Medicii ar putea fi complici

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.01.2021 - 22:26
Vlad Voiculescu / Digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct la centre neinformatizate şi se vaccinează, ceea ce reprezintă o ”vulnerabilitate”.

SHARE

Potrivit ultimei informări oficiale,

„Un număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 528.378, la un număr de 487.711 persoane din care:

- 447.044 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 40.667 persoane vaccinate cu 2 doze.”

De unde rezultă că 146 de mii de români s-au vaccinat la negru prezentându-se direct la centrele de vaccinare, după spusele ministrului.

Citește și

Peter Pan, Pisicile Aristocrate și Dumbo au fost declarate rasiste și scoase din grilă de Disney

Ministrul sugerează că s-ar fi încălcat „Strategia de vaccinare împotriva COVID”. Aceasta prevede:

„Pentru eficientizarea procesului de vaccinare, evitarea supraaglomerării sau a sacrificării dozelor de vaccin, vaccinarea se va face prin programare electronică, telefonică, sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică”.

Procesul de vaccinare este unul foarte clar. Persoanele nu sunt primite în sala de vaccinare decât după ce sunt găsite pe lista de programare. Ulterior, un medic le ia pulsul, tensiunea. Oamenii sunt identificați, pe baza buletinului de indentitate, și se face o verificare dacă sunt înscriși în sistem.

În cazul invocat de Voiculescu, cel puțin un medic ar fi complice cu pacientul care, fără programare, merge și se vaccinează direct la centru.

Voiculescu spune, de altfel, că medicii ar putea fi cercetați disciplinar.

„Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare”, a mai declarat ministrul.

Citește și

Seara la TV: Șoșoacă îl părăsește pe Gâdea, Ciutacu și Cumpănașu se acuză reciproc de șpagă

”În perioada următoare, MS şi CNCAV trebuie să vegheze la două vulnerabilităţi – 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizare aşa cum s-ar cuveni, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care am semnalat-o colonelului Valeriu Gheorghiţă. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Vlad Voiculescu potrivit news.ro. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te