VIDEO Gândaci și mucegai în spital. Fără apă caldă. „Copilul are febră 39 și ei îmi spun să aștept”

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.09.2022 - 10:10

Imagini şocante au fost filmate de o mămică din județul Botoșani, care a ajuns cu copilul în spital.

SHARE

Femeia, din comuna Cordăreni, a postat imagini din salonul în care a fost internată în Spitalul Municipal Dorohoi. Femeia arată că în salonul în care stă cu copilul sunt gândaci, pereții sunt scorojiți, dar şi salonul pare insalubru. „

Priviți Spitalul Dorohoi ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital mizerie cât de mult se poate condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, spune femeia în postare.

Citește și: PNL discută să îi retragă sprijinul primarului Nicușor Dan. Ce candidați pregătesc liberalii

Totodată, aceasta s-a arătat nemulțumită de modul în care cadrele medicale au comunicat cu ea. „Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treaba, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră mare”, mai spune botoșăneanca.

Citește și: PNL discută să îi retragă sprijinul primarului Nicușor Dan. Ce candidați pregătesc liberalii

„Să închidem pediatria nu putem”

Reprezentanţii unităţii sanitare recunosc deficienţele prezentate de pacientă, însă spun că situaţia actuală este cauzată de clădirea foarte veche. „Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situaţia este de aşa natură în momentul de faţă. Pavilionul este dat în funcţiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni. Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult.

Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem. Să închidem secţia de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a spus medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. Acesta spune că luna viitoare secţia va fi mutată cu totul pentru a se preda pavilionul firmei de construcţii pentru reabilitare. De asemenea, acesta şi-a cerut scuze mamei, în numele unităţii sanitare, potrivit monitorulbt.ro.

Video AICI

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.