Un deces și 177 de cazuri de gripă raportate, până acum, în această iarnă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.01.2020 - 10:37
În București și Argeș sunt cele mai multe cazuri de gripă confirmate în această iarnă. Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Un om a murit din cauza gripei și au fost raportate 177 de cazuri de gripă clinică, în sezonul gripal 2019-2020, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. Cele mai multe cazuri confirmate de gripă sunt în județul Argeș și în București.

SHARE

Un bărbat de 54 de ani, din județul Dâmbovița, a fost prima victimă a gripei. Bărbatul avea și alte afecțiuni și nu se vaccinase antigripal. În județul Dâmbovița, numai o altă persoană a fost confirmată cu virus gripal.

În săptămâna 9-15 decembrie 2019, cuprinsă în ultima informare publicată de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), au fost raportate 177 de cazuri de gripă clinică, cu 89 de cazuri mai puține față de anul trecut.

De asemenea, de la începutul sezonului, au fost confirmate 33 de cazuri de gripă: 21 de cazuri de gripă cu virus B, cinci cazuri de gripă cu virus AH3, patru cazuri de gripă cu virsul AH1 și trei cazuri de gripă cu virus A nesubtipat.

Cele mai multe cazuri au fost confirmate în județul Argeș – 11, urmate de București, cu 10 cazuri confirmate.

Trei cazuri de gripă au fost confirmate în județul Constanța, câte două cazuri au fost confirmate în județele Dâmbovița, Iași, Timiș și câte un caz în județele Giurgiu și Caraș-Severin.

Citește și: Cea mai gravă epidemie de gripă din 2015 încoace

Amintim că în sezonul gripal trecut, 2018-2019, au murit 199 de oameni din cauza gripei. Ultimul deces a fost la finalul lunii aprilie, victima fiind un bărbat de 64 de ani din Mehedinți, nevaccinat antigripal.

Până la jumătatea lunii decembrie 2019, au fost vaccinate 1,3 milioane de oameni din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătății. Grupele la risc cuprind copiii și vârstnicii instituționalizați, femeile însărcinate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronic și personalul medical.

Cel mai recent caz de gripă a fost relatat ieri, când o fetiță de un an și jumătate din județul Buzău a fost transferată pentru tratament în Capitală.

Citește și: Noi doze de vaccin antigripal vor ajunge în cabinetele medicilor de familie

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -