ȘTIAI CĂ Balsamul de păr curăță haine și demachiază? 10 întrebuințări care îți salvează sute de lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.08.2023 - 00:06
ȘTIAI CĂ Balsamul de păr curăță haine și demachiază? - Foto: Freepik

Balsamul de păr are mai multe întrebuințări decât cred femeile și chiar bărbații. Întrebuințat cu cap, te face să economisești sute de lei.

SHARE

Balsamul de păr este folosit de obicei pentru a netezi și descurca părul după șamponare. Cu toate acestea, știați că are numeroase alte aplicații care nu au legătură cu funcția sa principală în îngrijirea părului? Mulți dintre noi nu cunoșteau aceste posibilități.

Iată 10 utilizări inovatoare pentru balsamul de păr: 

Curățarea hainelor de mătase

Hainele de mătase necesită o îngrijire delicată la spălare. Adăugarea a doar o lingură de balsam de păr în apa de înmuiere poate fi de ajutor. Lăsați hainele să se înmoaie timp de cinci minute, apoi spălați-le ușor cu apă, stoarceți-le cu grijă și atârnați-le la uscat.

Citește și: Simptomele gastrointestinale te salvează. Ele pot apărea înainte de boala Parkinson

2. Înlocuitor de demachiant

Dacă rămâi fără demachiant, balsamul de păr îți poate veni în ajutor. Aplicați o cantitate mică pe tampoanele demachiante sau pe un șervețel, frecați-vă ușor fața, apoi spălați-vă cu apă și săpun facial.

Citește și: Spitalul unde medicii au 20.000 lei/lună se cred zei și se poartă urât cu pacienții

3. Curățarea pensulelor de machiaj

Balsamul de păr este un ingredient foarte eficient pentru curățarea pensulelor de machiaj. Amestecați o cantitate mică de balsam cu apă, spălați bine periile și clătiți cu apă. Acest lucru va reda flexibilitatea pensulelor.

4. Înmuierea pielii din jurul unghiilor

Înlocuiți crema de mâini cu balsam de păr pentru a înmuia pielea din jurul unghiilor. Acesta oferă rezultate instantanee și este deosebit de eficient în această zonă.

5. Prevenirea electricității statice în păr

Pentru a preveni electricitatea statică în păr, aplicați o cantitate mică de balsam între palme și treceți-le peste vârfurile părului. Acest lucru va adăuga greutate și va minimiza efectul static.

ȘTIAI CĂ Balsamul de păr curăță haine și demachiază

6. Redă strălucirea părului creț

Părul creț își poate pierde strălucirea și poate deveni uscat în timp. Aplică o cantitate mică de balsam pentru a restabili hidratarea și a reînvia buclele tale naturale.

7. Anularea contracției puloverului

Dacă un pulover se micșorează la spălare, există o soluție. Înmuiați articolul în apă călduță cu o lingură de balsam de rufe pentru a ajuta fibrele să își recapete forma inițială. Întindeți ușor haina și lăsați-o să se usuce.

8. Îndepărtarea inelelor înțepenite

Atunci când un inel rămâne blocat pe deget, aplicați o cantitate mică de balsam la baza degetului pentru a lubrifia pielea. Acest lucru va facilita îndepărtarea cu grijă a inelului.

9. Dezlipirea fermoarelor

Nu lăsați un fermoar blocat să vă strice hainele preferate. Aplicați o cantitate mică de balsam pe dinții fermoarului pentru a-l lubrifia și pentru a-l face mai ușor de deschis și închis.

10. Alternativă la spuma de ras

Balsamul de păr poate servi ca un substitut excelent pentru spuma de ras. Acesta oferă o suprafață netedă pentru ca aparatul de ras să alunece pe piele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te