Primul spital construit din donațiile românilor a început să funcționeze. Primii copii, transferați

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.04.2024 - 12:37
Copil mutat în spitalul construit din donații Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
Copil mutat în spitalul construit din donații Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

A fost inaugurată noua secție de oncologie pediatrică a spitalului Marie Curie. Primii pacienți au fost deja transferați acolo. Clădirea a fost construită și dotată de Dăruiește Viață cu implicarea a peste 350.000 de donatori persoane fizice și peste 8.000 de companii.

SHARE

Primii copiii cu afecțiuni oncologice de la Spitalul Marie Curie au fost transferați în noua secție. Spitalul construit de Dăruiește Viață din banii donatorilor a început să funcționeze. 

Acesta le oferă copiilor spații de joacă și părinților locuri de relaxare.

Noua secție de oncologie a spitalului Marie Curie, inaugurată. Primii copii au fost deja transferați

„Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, a transmis asociația „Dăruiește Viață”.

Citește și: Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au construit un spital pentru copii, de la zero. Nu ne oprim

Primul pacient transferat a intrat într-un salon nou unde va sta împreună cu mama ei, este vorba de Andra, o fetiță de 12 ani.

După ea a venit Iris o fetiță de 2 ani diagnosticată și ea cu cancer care e la începutul tratamentului așa că va sta multe luni în spital.

Faptul că există locuri de joacă, spații largi unde să alerge, cinematograf, spații de relaxare pentru părinți pentru că și ei au nevoie de astfel de locuri unde să se întâlnească unii cu alții.

Intregul spital este centrat pe copil și părinte. Pentru prima dată părintele a fost luat în calcul în momentul în care arhitecta a gândit că și ei au nevoie de atenție cum au nevoie copii pe care îi însoțesc în spital.

Suntem într-un moment pe care l-am așteptat încă din 2018 când s-a turnat fundația. Primii pacienți s-au internat aici, s-au transferat cei de la neurochirurgie și secția de chirurgie are deja pacienți și în secția de oncologie au intrat astăzi 11 copii care vor face tratamentul în cele mai bune condiții, conform stirileprotv.

Citește și: Clădirea nouă a Spitalului Marie Curie intră în proces de avizare. A fost construită din donații

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a explicat de ce au fost unele neînțelegeri în legătură cu acest spital nou.

“În primul rând, nu punem piedici. Ministerul Sănătății a acordat toate avizele și autorizațiile acestei construcții, care face parte din Spitalul "Marie Curie". În luna ianuarie, Spitalul "Marie Curie" a primit un aviz de principiu pentru această clădire.

La 20 februarie, Spitalul "Marie Curie" a solicitat avizul pentru structura sanitară și acesta a fost acordat, iar pe data de 8 aprilie a fost acordată de către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București autorizația sanitară de funcționare.

Am avut întâlniri repetate și cu cei de la 'Dăruiește Viața' și cu conducerea spitalului, dar sper că aceste neînțelegeri să se încheie și chiar în cursul zilei de astăzi, primii pacienți să se mute în noua clădire a Spitalului "Marie Curie", a spus Rafila la Radio România Actualități.

Spitalul este destinat copiilor bolnavi de cancer și a fost construit din donații făcute de aproximativ 350.000 de persoane fizice și de companii.

Donată Spitalului "Marie Curie", clădirea are nouă niveluri secții de oncologie, radioterapie, chirurgie, neurochirurgie și locuri de joacă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te