Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au construit un spital pentru copii, de la zero. Nu ne oprim

DE Alin Crișan | Actualizat: 25.11.2023 - 14:50
Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au construit un spital pentru copii de la zero: Nu ne oprim - Foto: Facebook/ Asociația Dăruiește Viață
Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au construit un spital pentru copii de la zero: Nu ne oprim - Foto: Facebook/ Asociația Dăruiește Viață

Fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” au construit un spital pentru copii, de la zero, și au declarat că nu se opresc aici.

SHARE

Oana și Carmen, fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”, au construit un spital pentru copii, de la zero, și au declarat că nu se opresc aici, iar lupta continuă.

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață au construit un spital pentru copii, de la zero. Nu ne oprim.

Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă construit din donaţii şi sponsorizări a fost inaugurat, vineri seară, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie".

Citește și: „Dăruiește Viața” spune că Ciolacu i-a lăsat fără jumătate din banii pentru copiii bolnavi de cancer

Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, iniţiatoare a proiectului, care a organizat, vineri, evenimentul care marchează finalizarea spitalului, a declarat că acesta a fost construit cu susţinerea a peste 350.000 de persoane fizice şi 8.000 de companii.

"Astăzi, cu emoţie, spunem 'noi am făcut un spital'. Un spital în care, pentru prima dată în România, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat aşa cum orice părinte îşi doreşte.

De mâine spunem 'noi facem un campus medical', pentru că avem nevoie să mutăm toate specialităţile Spitalului 'Marie Curie' în spaţii noi, să construim spaţii de training, de cercetare, să facem un hotel pentru părinţi şi copii. 

Noi nu ne oprim aici, iar pe voi vă rugăm să ne susţineţi în continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii şi avem nevoie să rămânem împreună, să aducem alături de noi şi statul român în acest proiect de ţară", a spus Carmen Uscatu.

Ea a menţionat că de acum înainte va exista şi în România un loc în care părinţii care într-o zi află "un diagnostic cumplit" pot să îşi trateze copilul, potrivit Agerpres.

Ce se va întâmpla cu spitalul?

Spitalul va fi donat statului de către Asociația Dăruiește Viață, dar Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu spun că vor rămâne implicate în boardul unei secții din cadrul spitalului:

„O să-l donăm, dar n-o să-l abandonăm. Sutele de mii de donatori ne întreabă ce se va întâmpla cu el, se tem că, odată intrat pe mâna statului, se va alege praful. Cu siguranță vom rămâne cel puțin la nivel de observatori”.

Citește și: Băiatul cu leucemie ce avea nevoie de 150.000$ să trăiască, impuls pentru spitalul făcut din donații

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt convinse că valul schimbării vine, iar societatea civilă a crescut foarte mult în ultimii 10 ani:

„Avem o grămadă de oameni buni care plătesc taxe și impozite, care nu fură, care nu plagiază. Oamenii aceștia cred că își vor crește copiii așa, ca ei. Ne vom face bine, dar nu peste noapte și nu fără efort”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te