Se vor putea face programări în centrele deschise 24 de ore din 24

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 30.03.2021 - 16:32
Valeriu Gheorghiță a anunțat că se vor putea face programări în centrele deschise 24 de ore din 24

Ritmul de vaccinare va crește în fiecare centru de vaccinare, în luna aprilie, vor putea fi făcute programări în centrele care au activitate 24 de ore din 24, se vor deschide noi centre, astfel că se va reduce timpul de așteptare în listă.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Românii se vor putea vaccina și noaptea, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Va exista posibilitatea de configurare a programului de lucru  în platforma de programare astfel încît va fi disponibilă functionalitatea pe fiecare centru de vaccinare configurabil pe un interval de 24 de ore. Practic vom putea să dăm posibilitatea persoanelor să se programeze în centre care au activitate 24 de ore din 24, pe numărul de locuri disponibile”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Platforma realizează notificarea personelor din lista de așteptare prin notificarea categoriilor de populație prioritare așa cum este stabilită de strategia de vaccinare, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare, a explicat oordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citește și: Autostrada de centură a Capitalei a început să capete formă și în teren

„Prioritatea este următoarea: 75% din locurile disponibile se alocă către populația cu grad de risc legat de infecția cu SARS COV 2, 25% din locurile disponibile se alocă pentru persoanele care desfășoară activități esențiale în infrastructura critică și de asemenea, restul locurilor libere sunt alocate personelor care fac parte din etapa a treia a campaniei de vaccinare, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

La înscrierea pe platforma de vaccinare platforma asociază utilizatorului data și ora programarii, așa încât în momentul acesta, o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru, pe lista de așteptare a altui centru va ocupa următoarea poziție, după persoanele deja înscrise la centrul unde doresc să migreze. De asemenea, o persoană care anulează rezervarea apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Citește și: Interlopul Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului. Nu-i pasă de mandatul de arestare românesc

Pe 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna.

„Am reevaluat cantitătțile care urmează a fi livrate către România, putem crește cu cel puțin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, din acest tip de vaccin.

Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccinul Pfizer (...) Până pe 10 aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă creșterea numărului de persoane programate de la 60 în momentul de față, pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet. Ceea ce însemnă ca va crește ritmul de vaccinare, în fiecare centrum, în acest fel se vor creea locuri suplimentare de vacinare, în așa fel încât, se va reduce timpul de așteptare”, a menționat Valeriu Gheorghită.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te