România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un milion de locuitori

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.10.2021 - 17:03
România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un million de locuitori / UT News
România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un million de locuitori / UT News

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 16.743 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.380 sunt în Bucureşti.

SHARE

În ultimele 24 de ore, 442 de persoane au decedat - 397 nevaccinaţi şi 45 vaccinaţi, din care 44 aveau comorbidităţi - fiind depăşit numărul de 40.000 de decese. La ATI sunt internaţi 1.667 de pacienţi cu COVID-19. 428de copii cu COVID-19 sunt în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

O statistică pe care o găsiți AICI arată că România a înregistrat cele mai multe decese de coronavirus în ultima săptămână raportat la un milion de locuitori.

România a înregistrat 102 decese la un milion de locuitori în ultimele 7 zile. Bulgaria - 86, Muntenegru - 78.

Citește și: Părinții conspiraționiști cer profesori nevaccinați pentru meditații acasă cu copiii lor

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.382.531 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.205 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.188.975 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

România, campioană mondială la numărul de decese COVID raportate la un million de locuitori

 

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă România va atinge vârful valului 4 al pandemiei în octombrie sau se poate prelungi până în noiembrie. Ne îndreptăm spre maximul valului 4? „Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare. Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15000 de cazuri este mult prea mare pentru că evident numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical. Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește și: Cseke Attila: Evident, numărul de persoane infectate zilnic cu Covid nu corespunde exact realității

Întrebat cum vor fi sărbătorile de iarnă, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: “Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evidentă, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese”.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te