Prima persoană din lume vaccinată anti-COVID19 îi îndeamnă pe oameni să facă şi a doua doză

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.04.2021 - 16:07

O femeie din Marea Britanie în vârstă de 91 de ani, devenită anul trecut prima persoană din lume vaccinată anti-COVID19 în afara studiilor clinice, i-a îndemnat pe oameni să meargă să-şi facă a doua doză de vaccin, relatează dpa.

SHARE

Maggie Keenan, care a primit primul său vaccin Pfizer/BioNTech în decembrie anul trecut şi este în prezent vaccinată cu ambele doze, a vorbit cu directorul executiv al Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia (NHS), Simon Stevens, şi cu personal medical printr-un apel pe Zoom.

Citește și: Președintele Iohannis va convoca o ședință a CSAT pe tema tensiunilor rusești din Marea Neagră

În timpul conversaţiei, unde s-a revăzut cu asistenta care a vaccinat-o, Maggie Keenan a spus că se simte onorată să fie prima persoană din lume protejată împotriva COVID-19, arată Agerpres.

"Le spun tuturor să meargă şi să se vaccineze pentru că este într-adevăr este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată. Sper ca toată lumea să se prezinte", a spus femeia.

"Nu simţi nicio durere (la vaccinare). Mă simt doar cu adevărat onorată că am făcut acest lucru, că am fost prima şi că am pus lucrurile în mişcare", a mai spus Maggie Keenan.

Citește și: A murit Elsa Anca-Bărbuș, din familia unor lideri țărăniști apropiați de Maniu și Coposu

Simon Stevens a adăugat că serviciul de sănătate a raportat un număr record de pacienţi care s-au prezentat pentru a doua doză de AstraZeneca.

Declaraţia lui survine după ce cazuri rare de cheaguri de sânge au fost raportate la persoane care au primit serul de la AstraZeneca.

Comitetul ştiinţific care supraveghează campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit a recomandat să se limiteze utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta peste 30 de ani, atunci când acest lucru este posibil, însă a precizat că nu există suficiente date care să arate că cheagurile de sânge au apărut ca urmare a vaccinării cu acest ser.

Peste 33 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID19, în timp ce peste 10,7 milioane au primit ambele doze

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.