Peste 50 de baterii scoase de medici din stomacul unei femei. Le-a înghițit ca să-și facă rău

DE Alin Crișan | 17.09.2022 - 12:00
Baterii - Foto: Profimedia

O radiografie a dezvăluit o multitudine de baterii în abdomenul ei, deși, din fericire, niciuna nu părea să-i obstrucționeze tractul gastrointestinal. De asemenea, nicio baterie nu prezenta semne de deteriorare structurală.

SHARE

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a fost tratată la Spitalul Universitar St. Vincent din Dublin după ce a ingerat inițial un „număr necunoscut” de baterii cilindrice, potrivit unui raport al acestui caz, publicat în Irish Medical Journal și citat de Live Science.

Citește și: VIDEO Fenomen misterios pe cerul UK: „O minge de foc”, observată de oameni în timpul nopții

Echipa de tratament a adoptat inițial o abordare „conservatoare”, adică a observat pacientul îndeaproape, pentru a vedea dacă și câte baterii ar trece singure prin tractul gastro-intestinal. Într-o perioadă de o săptămână, ea a scos cinci baterii AA, dar radiografiile efectuate în următoarele trei săptămâni au arătat că marea majoritate a bateriilor nu au reușit să treacă prin corpul ei. În acest moment, pacientul se confruntă cu ”dureri abdominale difuze”, conform sursei citate.

Citește și: VIDEO România testează muniție termobarică, dar vom depinde de pulberea din Serbia, aliata Rusia

Femeia a suferit apoi o laparotomie, în care chirurgii i-au făcut o incizie pentru a-i accesa cavitatea abdominală. Ei au descoperit că stomacul, tras în jos de greutatea bateriilor, s-a întins în zona de deasupra osului pubian. Echipa a tăiat apoi o mică gaură în stomac și a scos 46 de baterii din organ, atât baterii AA, cât și AAA.

A vrut să își facă rău

Patru baterii suplimentare, blocate în colon, au fost „trase” prin rect și îndepărtate prin anus - fapt care a adus numărul total de baterii ingerate la 55. O radiografie finală a confirmat apoi că tractul gastro-intestinal al femeii era în sfârșit liber, iar femeia și-a continuat „recuperarea fără evenimente”.

„Din câte știm, acesta este cazul cu cel mai mare număr raportat de baterii ingerate la un singur moment”, au scris medicii în raport.

Citește și: VIDEO Bătaie generală între clanurile de romi din Gherla: Pumni și arme albe în centrul orașului

Cele mai multe cazuri de ingestie de baterii - publicate în reviste medicale - descriu cazuri în care un copil a înghițit baterii mici, tip buton, notează raportul.

„Ingerarea deliberată a mai multor baterii AA mari ca formă de autovătămare deliberată este ceva neobișnuit”, au scris medicii, potrivit stirileprotv.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.