Persoanele nedeplasabile, deja vaccinate la domiciliu în mai multe județe, a anunțat Gheorghiță

DE Miruna Moldoveanu | 02.02.2021 - 17:46
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță/FOTO: Facebook

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în anumite judeţe a început deja vaccinarea persoanelor nedeplasabile aflate la domiciliu.

SHARE

El a afirmat că procedura în acest caz prevede că vor fi vaccinate şi persoanele din jurul persoanei care se află în imposibilitatea de deplasare - precum aparţinătorii sau îngrijitorii.

„În anumite judeţe deja a început vaccinarea persoanelor nedeplasabile de la domiciliu. (...) Au catagrafiat toate persoanele care se află în această situaţie şi începe evident alocarea echipelor mobile pentru asigurarea vaccinului, însă pot să vă spun că din punct de vedere logistic provocarea este foarte mare pentru a se asigura vaccinarea la domiciliu a persoanelor nedeplasabile este mult mai mare decât pentru centrele medico-sociale. (...) După cum ştim, procedura prevede cât se poate de clar că vor fi vaccinate şi persoanele din jurul persoanei care se află în imposibilitatea de deplasare, deci practic şi aparţinătorii sau îngrijitorii. Nu avem situaţia centralizată la nivel naţional, dar pot să vă spun că vorbim cu siguranţă de câteva... probabil în jur de 25.000 - 30.000 de persoane care sunt în această situaţie", a explicat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a spus că Direcţiile de Sănătate Publică pot cere suplimentar încă 3-5% doze.

„Un management bun al numărului de doze care vor fi cerute de la fiecare direcţie de sănătate publică presupune, pe lângă dozele raportate la numărul de programări, încă 3-5% doze care pot să fie cerute suplimentar cât să se acopere eventualele pierderi, însă chiar şi în acest caz necesarul poate să fie refăcut zilele următoare. De asemenea, aceste doze sunt necesare pentru a acoperi persoanele care sunt vaccinate în centrele medico-sociale, în centrele rezidenţiale, de dializă, şi persoanele nedeplasabile de la domiciliu", a arătat Gheorghiţă, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.