Pacienții internați la Suceava cu coronavirus spun că sunt lăsați să moară de foame și de sete

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.03.2020 - 11:53
Foto: Ziar de Suceava

Mai mulți pacienți internați la Spitalul Județean Suceava și rudele lor se plâng că medicii și asistentele îi lasă să moară de foame și de sete în saloane.

SHARE

Fotoreporterul sucevean Cătălin Urdoi a publicat, pe Facebook, mesajul nepoatei unui pacient internat la Suceava. Alte mărturii au apărut imediat, ca răspunsuri la postare. 

„Rezistă f bine la Coronavirus, plămânii lui luptă, dar moare de foame și de sete. Este imobilizat la pat și nici o asistentă nu vine să îi dea o gură de apă sau de mâncare.

Într-o săptămână de când e internat nu a venit nici un doctor la el, noroc cu un domn din salon care din umanitate i-a mai dat să bea apă și câte o banană.

Nu pot să concep că în anul 2020 oamenii sunt lăsați să moară de foame la propriu într-un spital”, este o parte din mesajul pe care l-a primit fotoreporterul de la nepoata unui pacient cu coronavirus. 

Postarea și comentariile aici: 

„Acesta e adevarul! Am fost internata acolo de sambata,, 21 martie, pana duminica, 28. Este adevarul crud al acestor zile.

De joi au ajuns si la noi pachete cu mancare de la cei care stateau cate o ora si jumatate cu pachetele pentru bolnavi, pentru ca li se spunea ca noi trebuie sa mancam mancare speciala…

Stiti care era mancarea speciala? Ciorba de fasole cruda, laturi din paste, 4 biscuiti si o apa chioara. De cand am scapat din iad, am spus oriunde… Nu renuntati si trimiteti mancare bolnavilor!”, a scris și Laura Laleli.

O altă femeie, Ana Ghitun, a confirmat că așa erau tratați pacienții și înainte de epidemia de coronavirus: „Tatalui meu, inainte de epidemia asta, la spitalul din Suceava in urgente, l-au tinut fara apa si fara sa manance 6 ore... eu il cautam sa vad ce face dar nu mi se permitea sa merg la el.

Pana la urma m-au chemat sa ii dau eu apa si cand l-am vazut nu vreau sa va explic ce durere m-a plesnit. Bataie de joc.. plus multe alte povesti cu acest spital. P.s. Tata nu mai este”. 

Orașul Suceava și mai multe comune din apropiere - Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei - sunt în carantină, granițele fiind păzite de Armată și Poliție.

Suceava este cel ma mare focar de coronavirus, în prezent, cu peste 180 de cadre medicale infectate (43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, 41 personal auxiliar) și 593 de cazuri din cele 2.000 de cazuri confirmate. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -