O fată de 17 ani a murit în urma unei cezariene la Spitalul Județean Focșani. MS deschide anchetă

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.11.2022 - 08:38
Alexandru Rafila. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O echipă a Ministerului Sănătăţii se va afla în perioada următoare la Focşani pentru a analiza situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon", a anunţat ministrul Alexandru Rafila, referindu-se la cazul fetei de 17 ani care a decedat în urma unei cezariene.

SHARE

"Nu aş vrea să trec sub tăcere acest incident în care a fost, nu demult, afectată o fetiţă de aici, din judeţul Vrancea, care, din păcate, a decedat. M-am tot gândit cum să facem şi la Spitalul Judeţean de la dumneavoastră să avem o echipă managerială şi o echipă medicală care să lucreze împreună. Şi foarte, foarte curând o să vină o echipă de la noi, de la Ministerul Sănătăţii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituţia care se ocupă de calitatea serviciilor de sănătate, să încercăm să stăm de vorbă cu profesioniştii din sănătate.

Citește și: VIDEO Minore răpite de un prieten al concubinului mamei, au fost găsite în Prahova

Pentru că de ei avem nevoie şi fără profesioniştii din sănătate, indiferent ce am face la nivelul Ministerului Sănătăţii sau la nivelul Guvernului, nu vom putea rezolva problemele", a declarat ministrul Alexandru Rafila.

În cursul săptămânii, procurorii vrânceni au făcut mai multe percheziţii la SJU Focşani, precum şi la domiciliile mai multor angajaţi ai unităţii medicale, trei medici fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului în cazul unei adolescente de 17 ani, decedată ca urmare a unor complicaţii apărute în urma unei operaţii de cezariană.

Citește și: Constructorii auto, despre normele Euro 7: Beneficiul, marginal. Prețurile mașinilor vor „bubui”

Prezent la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea, alături de alţi lideri ai PSD din ţară, ministrul Rafila a vorbit despre nevoia unor servicii de sănătate de calitate, de investiţii în cabinetele medicilor de familie sau în ambulatorii de specialitate.

"Cred că lucrul pe care vi-l doriţi dumneavoastră, care nu este extrem de complicat, este doar să aveţi acces la servicii de sănătate care să fie de bună calitate, să fie cât mai apropiate de domiciliul dumneavoastră, indiferent dacă domiciliul este aici, în municipiul Focşani, sau în orice comună din judeţ. Cred că vreţi acces la medicamente care să nu lipsească din farmacii, să există medicamente compensate sau gratuite pentru persoanele cu boli cronice. Deci, nu sunt nişte lucruri foarte complicate. (...) Veţi vedea că, într-un timp scurt, vom demara investiţii în cabinetele medicilor de familie din judeţul Vrancea, în dezvoltarea unor centre comunitare integrate sau a unor ambulatorii de specialitate", a susţinut ministrul Sănătăţii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te