Numărul total de pacienți cu COVID-19 din spitalele Capitalei

DE Elena Andrei | 24.06.2020 - 18:31

Numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în cele trei spitale de elită din Capitală, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.396.

SHARE

La Spitalul "Victor Babeş" sunt internaţi 295 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, iar la Spitalul Colentina sunt în prezent 95 de pacienţi testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat, miercuri, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", care dispune de 450 de paturi, sunt internate 295 persoane, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI).

ASSMB subliniază că în ultimele 24 de ore numărul pacienţilor internaţi, 29, este mai mic decât cel al pacienţilor care au fost externaţi din spital, 39.

„De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.337 persoane, din Bucureşti şi din ţară - din care 1.767 confirmate cu boala COVID-19. Din cei 1.478 de pacienţi pozitivi externaţi până la această dată din Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", 752 sunt din Bucureşti, restul de 726 fiind pacienţi cu domiciliul în alte localităţi din ţară. Numărul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" este de 1.425, cel mai mare număr de pacienţi vindecaţi dintre toate spitalele COVID din România", potrivit ASSMB.

Totodată, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 95 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).

Toţi pacienţii asimptomatici din cadrul spitalului, care îndeplineau criteriile de externare prevăzute în noul Ordin al Ministrului Sănătăţii, au fost externaţi. 


„În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 579 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, dintre care 296 din Bucureşti-Ilfov şi 283 din celelalte judeţe ale ţării. Din totalul de 867 paturi de care dispune spitalul, există aviz de funcţionare pentru 445. Menţionăm faptul că Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase", se mai arată în comunicat.

La Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID, unitate sanitară care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, au fost internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.