România vrea să vaccineze anti-COVID medicii, dar nu știe pe care. Harababura listelor din județe

DE Petre Bădică, Flavia Drăgan | Actualizat: 14.11.2020 - 21:13
Time Magazine

Colegiul Medicilor nu a trimis chestionare spitalelor sau doctorilor pentru a vedea cine trebuie și cine dorește să se vaccineze anti-COVID. Mai mult, Colegiul nici nu lucrează la identificarea medicilor care ar trebui să beneficieze de primele doze de vaccin anti-COVID.

SHARE

Una din cele mai active comunități medicale din mediul online  – care numără peste 37.000 de membri, majoritatea covârșitoare doctori - a lansat, astăzi, o întrebare legată de modalitatea în care România pregătește campania de vaccinare anti-COVID.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că, în decembrie, vor veni primele doze de vaccin, iar bolnavii și medicii din prima linie vor fi cei dintâi vaccinați. Detalii AICI.

Se fac liste, dar nu nominal

Un medic de la Spitalul din Tulcea a deschis discuția întrebând: „În spitalele dumneavoastră se întreabă secțiile cine din personal vrea sau nu vaccinul anti-covid? Sau managerul nostru este unic?”

„În Prahova s-a cerut situația de la Direcția de Sănătate Publică pentru toate centrele medicale, de stat sau private, practic pentru toate unitățile sanitare”, a răspuns un medic.

Confirmări că se fac liste pentru doctorii care ar trebui să primească vaccinul anti-COVID au venit de la medici cu diverse specializări de la: Spitalul din Ploiești (boli infecțioase), Spitalul Județean de Urgență din Brăila (ORL), Spitalul Beclean, Spitalul Baia Mare, Spitalul Satu Mare.

Un doctor spune că: „Da, se fac liste cu numărul celor ce-l doresc! Nu nominal!”

Citește și: Mii de doctori care tratează pacienți COVID riscă pușcăria

A trimis Colegiul Medicilor scrisori?

Un medic ginecolog care profesează în București a susținut că „de la Colegiu (Medicilor n.red.) ne-au trimis mail în legătură cu exprimarea dorinței de vaccinare” 

Newsweek România a încercat să îl contacteze pe președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu. Acesta nu a răspuns la telefon.

Într-un email trimis la Colegiul Medicilor, am întrebat dacă „din datele pe care le aveți dvs., au început să se facă liste în spitale cu cadrele medicale care doresc să fie vaccinate împotriva coronavirusului. Dacă vor fi medici care vor refuza vaccinarea, ce se va întâmpla cu aceștia?”. 

Nu am primit răspuns.

Colegiul Medicilor București nu a trimis chestionare spitalelor sau doctorilor pentru a vedea cine trebuie și cine dorește să se vaccineze anti-COVID. Colegiul nu lucrează la identificarea medicilor care ar trebui să beneficieze de primele doze de vaccin anti-COVID, potrivit unor informații obținute din interiorul instituției de Newsweek România.

Newsweek România a aflat că la Spitalul de Urgență Floreasca și la Spitalul Militar nu s-a analizat situația medicilor care ar trebui să primească vaccinul împotriva COVID. Nici la spitalele din jurul Bucureștiului – Ilfov – nu a existat această discuție. De asemenea, nu s-au făcut demersuri pentru întocmirea listelor cu medicii care vor primi vaccinul nici la Spitalul Județean Arad, care are secție de coronavirus.  

Concluzia: nu pare să existe o abordare unitară a modului în care vor fi livrate primele vaccinurile COVID, ce spitale le vor fi primi și în ce ordine.  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te