Nou lockdown parțial la Sydney, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.07.2021 - 09:04
Nou lockdown parțial la Sydney, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de COVID. / Foto: theguardian.com

Autorităţile australiene au ordonat sâmbătă noi restricţii, inclusiv închiderea mai multor companii la Sydney, pe fondul recrudescenţei pandemiei, în pofida mai multor săptămâni de izolare, relatează AFP.

SHARE

Toate magazinele considerate ''neesenţiale'' vor trebui să-şi tragă obloanele la Sydney şi în suburbii, a anunţat Gladys Berejiklian, şefa guvernului statului australian Noul Wales de Sud, al cărui capitală este Sydney. Şantierele de construcţii şi-au întrerupt deja activitatea în această metropolă situată pe coasta de sud-est a Australiei.

Locuitorilor din cartierele cele mai afectate li se interzice să părăsească zona reşedinţei lor, cu excepţia cazului în care lucrează în sectorul sănătăţii sau în serviciile de urgenţă.

Citește și: EXCLUSIV Sub 100.000 de români au fost vaccinați în mediul rural prin centrele și echipele mobile

Carantina la Sydney - instituită din 26 iunie şi prelungită deja de două ori, cel puţin până la 30 iulie - vizează peste şase milioane de locuitori.

Noul Wales de Sud a înregistrat un nou deces, iar numărul de noi infecţii zilnice este de peste 100, a indicat sâmbătă Gladys Berejiklian. ''Nu-mi amintesc ca statul nostru să se fi confruntat vreodată cu o astfel de provocare'', a adăugat ea.

Citește și: Pandemia COVID-19 devine o „pandemie a nevaccinaților”

Carantină, și la Melbourne

Locuitorii din Melbourne au intrat sâmbătă în a doua zi a celei de-a cincea carantine, iar autorităţile au intensificat controalele deja stricte la sosirile din Sydney.

"Am acţionat prompt şi ferm pentru a ne asigura ca această carantină să fie cât mai scurtă posibil", a declarat presei Martin Foley, ministrul sănătăţii de stat statului Victoria, al cărui capitală este Melbourne.

Australia a fost mult timp lăudată pentru rezultatele sale iniţiale bune în privinţa gestionării pandemiei, datorate în principal închiderii foarte stricte a graniţelor imensului continent insular.

Dar campania de vaccinare decurge foarte lent, cu mai puţin de 10% din populaţie vaccinată, în timp ce în multe ţări revin măsurile restrictive din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.