Ministrul Sănătății: „Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 02.09.2020 - 21:03
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru/ FOTO: Inquam Photos /Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seară, că numărul de cazuri în creştere se explică printr-o „relaxare exagerată”. El susține că toate măsurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesar să înceapă şcoala.

SHARE

„Va fi o toamnă plină, nu o toamnă grea, dar o toamnă plină”, crede ministrul Sănătăţii, care este de părere că se poate ajunge la 2.000 de cazuri zilnic, dacă nu se respectă măsurile.

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (...) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni”, a afirmat, miercuri seară, la B 1 TV, Nelu Tătaru.

Întrebat dacă nu trebuiau amânate unele măsuri de relaxare şi începerea anului şcolar, Tătaru a afirmat: ”Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate. Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (...) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare. Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (...) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”.

Ministrul Sănătății le recomandă părinţilor să îi înveţe pe copii să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului.

„Avem nişte griji cum trimitem copiii la şcoală, dar nu ne uităm că în parcuri sunt copii şi nu le asigurăm anumite condiţii. (...) Să ne obişnuim să trăim cu această pandemie un an jumătate, doi, pentru că acest virus nu va pleca aşa de uşor”, crede ministrul.

Acesta crede că ”plătim succesul primei părţi a pandemiei”, când Guvernul şi autorităţile medicale au putut lua decizii. „Cred că ne-am făcut treaba, şi destul de bine, şi chiar în a doua parte cînd a trebuit să ne luptăm nunum ai cu virisul, ci şi cu opţiuni politice de altă orientare”, a punctat Tătaru.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.