Ministrul Sănătăţii a cumpărat 1,5 mil. de doze de vaccin antigripal. Un milion, deja distribuite

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.09.2022 - 16:11
Vaccin / Foto: pexels.com

Ministrul Sănătăţii a anunţat că au fost achiziţionate în acest moment 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, din care un milion au fost deja distribuite la DSP şi la medicii de familie.

SHARE

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că au fost achiziţionate în acest moment 1.5 milioane de doze de vaccin antigripal, din care un milion de doze au fost deja distribuite la DSP şi la medicii de familie. Este primul an când vaccinul e adus în luna septembrie, a mai spus ministrul, el afirmând că speră ca ministerul şi medicii să convingă cât mai multă lume să se vaccineze, pentru că până acum au rămas cantităţi împortante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate.

”Am ţinut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi împortante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, a arătat ministrul Sănătăţii, relatează News.ro. 

Citește și: Studiu: România recoltează doar 33% din creșterea totală anuală a pădurii. Media europeană e de 63%

Rafila a menţionat faptul că, aşa cum a spus şi în cazul vaccinurilor COVID, ”distrugerea unor cantităţi mari de vaccinuri nu este în regulă”.

”Cantităţi mari de vaccinuri nu trebuie în niciun fel distruse, trebuie o bună planificare dar buna planificare depinde şi de momentul aprovizionării. Sperăm ca împreună cu medicii de familie să reuşit în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”, a afirmat el.

Citește și: Prognoza de creştere economică a României pentru 2022, revizuită în urcare, la 4,8%, de FMI

Alexandru Rafila a mai spus că, dacă această cantitate de 1,5 milioane de doze va fi insuficientă, atunci vor continua cu achiziţia, pentru că există un acord cadru care le permite acest lucru.

Categoriile eligibile pentru vaccinare sunt, potrivit ministrului Sănătăţii, pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele şi copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, precum şi personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre.

”Anul trecut, până la finalul campaniei, din cele 2,5 milioane de doze, au fost folosite 1,5 milioane”, a mai spus ministrul, precizând că acesta este motivul pentru care s-au oprit la această cantitate în sezonul 2022-2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te