Ministerul Sănătății spune că milioane de oameni sunt afectați din cauza medicamentelor luate greșit

DE Bianca Iosef | Actualizat: 17.09.2022 - 12:11
Medicamente- Foto: PEXLES PHOTOS/Karolina Grabowska

Ministerul Sănătăţii îndeamnă pacienţii să se informeze cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor şi avertizează că utilizarea "eronată" a acestora afectează milioane de oameni din întreaga lume.

SHARE

Precizările vin în contextul Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului, care se sărbătoreşte sâmbătă, tema de anul acesta fiind utilizarea sigură medicamentelor.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici şi practici privind siguranţa pacienţilor în lume.

Citește și: VIDEO România are 50 lansatoare HIMARS. Cum acționează în Ucraina unde au devenit „spaima lui Putin”

"Anul acesta, tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este reprezentată de utilizarea sigură a medicamentelor. Ministerul Sănătăţii îndeamnă pacienţii şi aparţinătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corectă a medicamentelor şi să conştientizeze importanţa achiziţionării acestor produse numai din surse autorizate. Atragem atenţia asupra achiziţionării medicamentelor online, din surse neautorizate, care creşte riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi eficacităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene", se arată în comunicat.

Citește și: Peste 50 de baterii scoase de medici din stomacul unei femei. Le-a înghițit ca să-și facă rău

Ministerul Sănătăţii subliniază că "utilizarea eronată" a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă "o povară pentru toate sistemele de sănătate".

"Este important să acordăm atenţie atât locului de unde achiziţionăm medicamentele, cât şi modului în care sunt administrate, potrivit indicaţiilor medicului", precizează sursa citată, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.