Ministerul Sănătății propune recompense pentru vaccinați, restricții pentru ceilalți

DE Elena Andrei | 27.07.2021 - 21:21
Ministerul Sănătății propune recompanse pentru vaccinați, restricții pentru ceilalți/Foto: captură video

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat marţi că a propus, în şedinţa coaliţiei de guvernare, o serie de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, ce vizează recompense pentru cei care se vaccinează, dar şi restricții pentru ceilalți.

SHARE


În ședința Coaliției, liderii PNL, USR și UDMR au căzut de acord că se impun măsuri mai dure decât obligativitatea testării personalului medical nevaccinat.

„Am discutat atât de măsuri de recompensă pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum înainte, precum şi de măsuri restrictive pentru persoanele nevaccinate. Trebuie să menţionez că a fost o discuţie de principiu, urmând ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor măsuri să cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului şi al membrilor Comitetului Naţional pentru Coordonarea activităţilor de vaccinare. Este vorba de anumite măsuri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte de tipul bonurilor valorice, rămâne să vedem cum le operaţionalizăm, dar şi anumite loterii, cu premii pentru toţi cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei şi până acum”, a afirmat Mihăilă după şedinţa Coaliţiei, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai spus că urmează ca partea tehnică să fie stabilită în Guvern după ce va fi obţinut şi acordul premierului.

Citește și

Israelul, prima țară care aprobă vaccinarea anti-Covid pentru copii de 5-11 ani

CNCAV: 15.904 persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, 10.704 cu prima doză

 

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua măsură restrictivă este legată de accesul persoanelor nevaccinate în weekend în spaţiile publice neesenţiale”, a explicat Mihăilă, adăugând că costul testării va fi suportat de cadrele medicale.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.