Ministerul Sănătății oferă 63 de milioane de lei pentru proiectarea Spitalului Regional Iași

DE Adelina Sahlean | 06.12.2019 - 16:51
Macheta Spitalului regional din Iași/Foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a demarat o procedură de achiziție de 63 de milioane de lei pentru elaborarea proiectului tehnic și asistența tehnică aferente proiectului Spitalului Regional Iași. Contractul de achiziție este stabilit pe o perioadă de 132 de luni.

SHARE

Potrivit unui comunicat de presă transmis de minister, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi" şi servicii de asistenţă tehnică a fost lansată pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene, respectiv SICAP şi JOUE.

Valoarea estimată a contractului de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică este de 63,82 milioane de lei fără TVA, iar toţi cei interesaţi au termen de depunere a candidaturilor, data de 31 ianuarie 2020.

"Lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Proiectul Spitalului Regional Iaşi este cel mai avansat. Practic, astăzi (n.r.- vineri) am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare a viitoarei unităţi spitaliceşti. Cei care câştigă licitaţia, au termen un an de zile de la semnarea contractului să termine proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului", a declarat ministrul Victor Costache.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pregătesc şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Cluj şi procedura de achiziţie publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuţie al Spitalului Regional Iaşi.

Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar până la începutul lunii februarie 2020 ar putea fi semnate contractele de finanţare.

Spitalul Regional de Urgenţe Iaşi va avea 850 de paturi, cel de la Cluj 849 de paturi, iar cel de la Craiova 807 paturi. La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -