Medicii care au primit victimele de la Crevedia și-au dat demisia din gărzi. ”Ne expun unor riscuri”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.10.2023 - 13:55
Șapte medici nu mai vor să facă gărzi Foto: Unsplash.com (imagine cu rol ilustrativ)

Șapte medici de la Spitalul Bagdasar Arseni din București și-au dat demisia din gărzi. Ei consideră că lucrează în condiții care îi expun riscului profesional.

SHARE

Medicii din secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, cei care au primit răniți arși din incendiile de la Crevedia sau Călimănești, și-au depus demisiile în dimineața zilei de luni, 9 octombrie 2023.

Ei au decis ca de luna viitoare să nu mai facă gărzi.

Medicii care au primit victimele de la Crevedia și-au dat demisia din gărzi. ”Ne expun unor riscuri”

Doctorii și-au motivat gestul prin intermediul unui document: „recurgem la acest gest radical” pentru că „actualele condiții din Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni și riscul de malpraxis ne expun unor riscuri majore din punct de vedere profesional”.

Ei spun că de luna viitoare să înceteze să facă gărzi, astfel încât conducerea spitalului să aibă timp să găsească până atunci o soluție și să nu se ajungă în situația în care pacienți în stare gravă să nu poată să fie operați. 

Citește și: Răniții din explozia de la Crevedia, duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, conducerea spitalului a solicitat prin note de serviciu semnatarilor să explice detaliat condițiile și riscurile la care fac referire.

Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni confirmă, prin purtătorul de cuvânt, demisiile celor șapte și spune că a solicitat ca aceștia să explice condițiile și riscurile pe care le invocă. Spitalul susține și că ar exista „sesizări depuse la Parchet cu privire la posibile abateri de natură penală a 5 dintre cei 7 semnatari”

„În cursul dimineții, 7 medici din cadrul secției Clinice Chirurgie Plastică și-au prezentat demisia din contractele de gărzi, începând cu data de 01.11.2023, motivând acest gest ca o consecință a «actualelor condiții existente în Spitalul Bagdasar» și invocând un ”risc de malpraxis” care i-ar expune ”unor riscuri majore din punct de vedere profesional”, fără nicio altă precizare.

Conducerea spitalului a solicitat prin note de serviciu semnatarilor să explice detaliat condițiile și riscurile la care fac referire, cu termen de răspuns în data de 11.10.2023.

După analiza răspunsurilor pe care urmează să le primim vom fi în măsură să precizăm dacă într-adevăr există condiții și riscuri care să se manifeste doar pe parcursul gărzilor, nu și în timpul normal de lucru al celor 7 și care să justifice această atitudine sau este doar o reacție pur subiectivă la sesizări depuse la Parchet cu privire la posibile abateri de natură penală a 5 dintre cei 7 semnatari”, se arată în comunicatul de presă citat de Libertatea.

Citește și: Rafila: „În 2023 se semnează începerea lucrărilor la trei Mari Centre de Arși din România”

Explozia de la stația GPL din Crevedia s-a produs la finalul lunii august. Aceasta nu mai avea aviz de funcționare de la pompieri. 

7 instituții știau de această situație, dar nimeni nu a luat nicio măsură atunci când localnicii au făcut sesizări că acolo se simte miros puternic de gaz. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te