Răniții din explozia de la Crevedia, duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.08.2023 - 23:20
Răniții din explozia din Crevedia duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv - Foto: IGPR
Răniții din explozia din Crevedia duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv - Foto: IGPR

O explozie uriașă a avut loc la o stație GPL din Crevedia, localitate la 30 km de București. Se pare că sunt cel puțin doi morți. Persoanele cu arsuri grave vor fi duse, cel mai probabil, în Occident, România neavând spital de mari arși.

SHARE

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Primele informaţii arată că sunt cinci persoane rănite. În urma exploziei, traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Populaţia a fost evacuată pe o rază de 300 de metri.

Citește și: VIDEO PANICĂ la 30 km de București. O a doua explozie la o stație GPL a zguduit casele oamenilor

Sirenele de poliție și ambulanță sună încontinuă. Elicopterul SMURD a aterizat de două ori pe stadionul din Crevedia. Se pare că deflagrația ar fi apărut când o mașină mică alimenta.

Rafila a anunțat că sunt decese

Există și decese, nu pot să vă confirm dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime, care au diferite grade de arsuri pe corp. Una dintre ele, cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arși. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Bagdasar și Floreasca”.

Examinăm și vom lua o decizie dacă este nevoie să transferăm în strainătate unii dintre acești pacienți, în cazul în care la spitalele din București va fi depășită capacitatea de intervenție”, a spus Rafila.

România nu are spital de Mari Arși, deși a a fost promis de toate partidele după tragedia de la Colectiv. 

România nu avea la momentul producerii incendiului din Colectiv, niciun centru medical specializat în tratarea pacienților cu arsuri severe („mari arși”) și niciun centru de recuperare medicală a acestor paciență.

Nu are nici astăzi, la 8 ani de la tragedia soldată cu 65 de morți și 150 de răniți. 

Răniții din explozia din Crevedia duși în Vest. Fără spital de mari arși la 8 ani de la Colectiv

Abia anul acesta, Rafila a anunțat că, în 2023 se semnează începerea lucrărilor la trei Mari Centre de Arși din România, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie. Noua clădire va cuprinde 2 săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. În cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

Citește și: Rafila: „În 2023 se semnează începerea lucrărilor la trei Mari Centre de Arși din România”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te