Big Food: Mâncarea ultraprocesată, capcana dulce care ne bagă în spital

DE Adam Piore | Actualizat: 06.02.2022 - 11:01
Foto: Marta Maria Fontina
În SUA, 42% dintre adulți, 10% dintre copiii cu vârsta între 2 și 5 ani și unul din cinci adolescenți sunt obezi. Alimentele 
ultraprocesate sunt un factor. În sensul acelor de ceas din stânga: chipsuri cu brânză Doritos Nacho
O plajă din Hollywood, Florida
O linie de producție Easy Mac Macaroni & Cheese Cups, la fabrica Kraft Heinz din Champaign, Illinois
Hall și un participant la studiu
Un crenvurst cu muștar
Fidea instant
Michael Moss, autorul cărții „Salt Sugar Fat/Sare Zahăr Grăsime
O cină TV înghețată
Marion Nestle
Un pacient diabetic este plasat în interiorul unei camere hiperbare
Elevii din clasele primare învață despre alimente sănătoase
Carlos Monteiro
Gogoși cu jeleu

Explozia de alimente „ultra-procesate“ care doar seamănă cu ceva ce ar putea avea o oarecare legătură cu naturalul, se află în spatele unui număr tot mai mare de boli legate de alimentaţie.

SHARE

În urmă cu câțiva ani, Kevin Hall și-a propus să demonteze o teorie, susținută de un număr tot mai mare de nutriționiști, potrivit căreia americanii deveneau mai grași și mai bolnavi din cauza proceselor ind...

Articol premium

Contribuie la susținerea jurnalismului de calitate! Abonamente de la doar 3,50 lei pe săptămână! Alege tipul de abonament care ți se potrivește!

Abonează-te acum!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te