Leon Dănăilă, chirurgul cu 27.000 operații pe creier, și-a „amanetat” apartamentul. Nu mai am nimic

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.09.2023 - 18:33
Leon Dănăilă, chirurgul cu 27.000 operații pe creier, și-a „amanetat” apartamentul - Foto: Arhiva

Chirurgul Leon Dănăilă și-a vândut apartamentul în care locuiește, dar a păstrat dreptul de a sta până la sfârșitul zilelor. El spune că nu mai are nimic și că lumea l-a uitat. Despre el se spune că a făcut zeci mii de operații pe creier.

SHARE

Chirurgul Leon Dănăilă spune că și-a amanetat apartamentul, că nu mai are nimic și că lumea l-a uitat. Medicul a efectuat peste 40.000 de operații, din care mia bine de jumătate pe creier.

„Nu îmi trebuie avere, când te naşti sărac, sărac mori. Azi mă simt ca un boschetar, nu-ţi dă nimeni nicio atenţie, asta e realitatea.

Citește și: De ce nu a fost primit la școală copilul Ioanei Tufaru, fiica Andei Călugăreanu. Am plecat plângând

Eu sunt mulţumit în situaţia în care mă aflu, e foarte greu cu singurătatea, că sunt singur de 12 ani, mai greu cu mâncarea. Noroc că sunt magazinele astea, că mai găseşti fasole bătută, salată orientală, eu cu astea mă ţin. Nu mă pricep să fac mâncare, nici n-am timp. Mai bine scriu”, a mai explicat neurochirurgul.

Am rămas sărac, am vândut totul şi acest apartament e vândut. N-am nicio avere, n-am nimic. Toate astea pentru oameni.

Citește și: Doctor român în Franța, despre medicii care pleacă din țară. ”Este win-win deal. Spitalul profită”

Îmi place să fac bine oamenilor, pentru că vin dintr-un mediu inferior şi am văzut cât de greu este, viaţa e scumpă, o singură dată o trăieşti”, a mărturisit medicul Leon Dănăilă într-un interviu acordat Trinitas TV.

El a explicat situația sa locativă

„Nu vreau să fac avere, n-am făcut avere din suferinţa oamenilor. Apartamentul acesta e vândut, dar cu condiţia să pot sta aici până mor”, a spus medicul

Medicul mai crede că lumea l-a uitat și adesea se simte singur. Alteori, are probleme cu mâncarea dar nu vrea să se pângă nimănui.

Medecul s-a retras complet din lumina reflectoarelor în anul 2020 atunci când i s-a terminat mandatul de parlamentar.

Cine e medicul Leon Dănăilă

s-a născut la 1 iulie 1933, la Darabani, în judeţul Botoşani.  În anul 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, iar în 1972 - doctor în medicină cu o lucrare referitoare la neurinomul spinal.

A studiat neurochirurgia timp de un an la New York, în cadrul unei burse Fullbright.

În 1981 a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară şi în acelaşi an a devenit şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară din cadrul institutului

În anul 1981, neurochirurgul a redus mortalitatea în cazurile de neurinoame de acustic, de la 51% la 4%. În plus, Leon Dănăilă a fost inclus în topul celor 500 de genii ale secolului 20. Pe lângă aceste lucruri, el deține un record mondial impresionant, peste 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te