Condusă de președintele universității, Yasuhiro Tsukamoto, în vârstă de 52 de ani, echipa consideră că măștile „vor oferi utilizatorilor o modalitate ușoară de a testa dacă au intrat în contact cu virusul”.
„O probă de coronavirus strălucește pe un filtrul al măștii de față sub o lumină ultravioletă după ce a fost pulverizată cu un colorant fluorescent care conține anticorpi”, se arată în raportul KyotoNews.
Echipa a dezvoltat un filtru special care este plasat în interiorul măștii de față.
„Filtrul poate fi scos și pulverizat cu un colorant fluorescent care conține anticorpi de coronavirus din ouă de struț. Dacă virusul este prezent, filtrul va străluci sub lumina ultravioletă”, a adăugat acesta.
Au fost făcute experimente timp de 10 zile cu 32 de persoane infectate cu coronavirus. În toate cazurile, oamenii de știință au descoperit că „toate măștile pe care le purtau străluceau sub lumina UV, care se estompează cu trecerea timpului și încărcătura lor virală scade”.
Citește și
Dr. Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial: Inovația trebuie să stea la baza practicii medicale
Proiect: Austriecii care vor refuza să se vaccineze anti-COVID, amendaţi cu până la 3.600 de euro
Echipa speră să obțină aprobarea autorităților japoneze pentru a vinde măștile anul viitor.
În februarie anul trecut, cercetătorii au injectat „o formă inactivă și neamenințătoare a coronavirusului în femelele de struți”.
Experimentul a avut succes deoarece din ouăle de struți au fost extrase o cantitate imensă de anticorpi.
„Struții sunt capabili să producă mai multe tipuri diferite de anticorpi sau proteine care neutralizează entitățile străine din organism”, se arată în raport.
„Putem produce în masă anticorpi din struți la un cost scăzut. În viitor, vreau să transform asta într-un kit de testare ușor pe care oricine îl poate folosi”, a spus Tsukamoto.