Vaccinarea are un impact uriaș în Israel: scădere cu 50% a infecțiilor cu SARS-CoV-2

DE Adina Mutăr | Actualizat: 02.02.2021 - 00:36
sursă middleeastnews

Prof. Eran Segal, de la Institutul Weizmann, a declarat că orașele cu un nivel ridicat de vaccinare al celor cu vârste peste 60 de ani au înregistrat o scădere cu 50% a noilor cazuri confirmate, o scădere cu 40% a spitalizărilor și cu 15% mai puțini pacienți în stare gravă.

SHARE

„În ultimele șapte zile, am văzut o scădere pronunțată a cazurilor confirmate. Reproducere de bază a virusului este sub 1, ceea ce înseamnă că în fiecare zi tot mai puțini oameni se infectează”, a declarat Segal.

În ciuda acestui fapt, Segal a spus că variabila importantă care trebuie luată în considerare acum este numărul pacienților cu forme severe, care a fost în jur de 1.200 în ultimele două săptămâni.

„Acesta este un număr incredibil de mare, supraaglomerând secțiile de spital, cauzând decese în exces", a spus el.

Conform estimărilor sale, excesul de decese în timpul valului de infecție anterior s-a situat la aproximativ 20%, iar în cel actual, la aproximativ 30%.

„Conform analizei noastre, vaccinurile au avut un impact imens. În orașele în care s-a înregistrat o prezență la vaccinare ridicată pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, există o scădere cu 50% a cazurilor confirmate, o scădere cu 40% a spitalizărilor și cu 15% pacienți mai puțin cu forme grave. Acest efect nu apare în comunitățile cu participare scăzută la vaccinare. Efectul vaccinului este profund, dar trebuie însoțit și de respectarea măsurilor pentru evitarea infectării", a adăugat el.

Campania de vaccinare a început în Israel în decembrie și este cea mai avansată din lume. 

Ministrul Sănătății, Iuli Edelstein, a declarat duminică că peste 3 milioane de israelieni au primit deja cel puțin o doză de vaccin, constituind 30% din populație.

Vaccinarea totală a atins 3.081.102 de cetățeni cu prima doză și 1.790.121 cu doza de rapel.

Conform celor mai recente cifre, duminică au fost înregistrate 5.140 de cazuri noi, din 53.000 de teste, iar numărul morților a crescut la 4.706.

Principala schimbare a avut loc în componența pacienților grav bolnavi. O treime din cei 1.140 de pacienți spitalizați în stare gravă au sub 60 de ani, unii au douăzeci de ani și patru sunt copii.

Această schimbare este atribuită vaccinării prioritare, a celor de peste șaizeci și cazurilor cu risc ridicat, care au fost imunizate, comparativ cu grupele de vârstă mai tinere.

Contagiunea ar scădea și mai spectaculos dacă cetățenii ar urma restricțiile impuse de Guvern, concomitent cu vaccinarea. 

Cabinetul israelian a aprobat prelungirea blocajului pentru încă cinci zile, până vineri la 7 dimineața. Guvernul a aprobat, de asemenea, închiderea aeroportului internațional și a altor puncte de intrare pentru încă șapte zile până duminica viitoare la miezul nopții.

A fost înființat un comitet special pentru aprobarea excepțiilor în cazuri speciale. Toți cei care intră din orice țară străină vor fi trimiși în carantină la hotelurile administrate de stat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te