Iohannis: Împreună cu Guvernul vom reconstrui tot sistemul sanitar din temelii

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 18.11.2020 - 17:58
Președintele României, Klaus Iohannis/FOTO: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, împreună cu Guvernul, este deci să reconstruiască tot sistemul sanitar din temelii, un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament va fi o nouă majoritate.

SHARE

El a precizat că la discuţiile avute cu membri ai Guvernului şi cu specialişti, a fost prezentată o evaluare a reţelelor din secţiile de terapie intensivă şi i-a fost prezentată o analiză a defecţiunilor care pot apărea. De asemenea, preşedintele a solicitat o analiză a contractelor de service şi mentenanţă pentru aparatura din spitale.

”Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul nostru medical, care a scos în evidenţă toate deficienţele structurale neglijate ani şi ani de zile. Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi şi reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat şi care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă şi deplin angajată în slujba binelui românilor”, a afirmat preşedintele după întâlnire cu membri ai Guvernului şi cu specialişti.

El a precizat că a avut o discuţie foarte tehnică şi aplicată pe tema echipamentelor medicale şi a reţelelor de electricitate din spitalele publice.

”Am abordat modul lor de întreţinere, un aspect esenţial într-o perioadă cum este cea de acum, de mare presiune pe sistemul medical. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Guvernului, dar şi experţi, medici şi ingineri medicali, tocmai pentru a găsi cele mai bune soluţii de rezolvare a problemelor existente. În cadrul acestei întâlniri, specialiştii au prezentat o evaluare naţională a infrastructurii reţelelor de gaze în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din spitalele publice, secţii care, aşa cum ştim, sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19 pe care trebuie să le gestioneze”, a declarat preşedintele.

El a anunţat că i-a fost prezentată inclusiv o analiză a disfuncţionalităţilor şi defecţiunilor care pot apărea pe perioada de funcţionare a acestor aparate, cu exemple punctuale de la nivelul diferitelor spitale din ţară care au secţii sau compartimente de Terapie Intensivă. De asemenea, a mai spus că în primul rând, este necesară modernizarea sistemelor de gaze medicinale, în special oxigen, şi a reţelelor electrice, potrivit news.ro.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te