FOTO Cum sunt vaccinate 1.000 de persoane pe zi la Romexpo

DE Mihai Duță, Mugur Vărzariu | Actualizat: 13.02.2021 - 10:11
Centrele de vaccinare 4 și 5 de la Romexpo sunt deservite de medicii și asitentle de la Centrul Multifuncțional Caraiman din Sectorul 1 Foto: NW
O nouă tranță de vaccinuri este luată în primire de Ivona Moșneag, medicul coordonator la centreleor 4 și 5 de la Romexpo Foto: NW
Medicul Cătălin Popescu îndrumă o persoană care a venit să se vaccineze Foto: NW
Un pesnionar în vârstă de 91 de ani a făcut rapelul la vaccinul Pfizer Foto: Mugur Vărzariu
O femeie aștepată să facă rapelul la vaccinul anti-COVID. Timpul de așteptare este sub 5 minute Foto: Mugur VĂRZARIU
Medicul Cătălin Popescu îndrumă o persoană care a venit să se vaccineze Foto: Mugur Vărzariu

La Complexul Romexpo funcționează două centre care au 10 cabine în care se vaccinează 900 – 1.000 de persoane pe zi. Spațiile care găzduiau tot felul de mașini, bărci și utilaje sunt acum ocupate de medicii și asistentele de la Complexul Multifuncțional Caraiman din Sectorul 1.

SHARE

Cei care vin să se vaccineze sunt luați în primire de către medici de diverse specialități detașați acolo pentru a-i ajuta la completarea formularelor și apoi îi îndrumă către cabinele de vaccinare.

Medicul Cătălin Popescu îndrumă o persoană care a venit să se vaccineze Foto: Mugur Vărzariu

Timpul de așteptare de la intrarea în clădire până la vaccinare era cam de cinci minute apoi, desigur, într-o zonă spațioasă, persoanele vaccinate rămâneau încă o vreme sub observație pentru eventualele reacții adverse.

Un pensionar în vârstă de 91 de ani a făcut rapelul la vaccinul Pfizer Foto: Mugur Vărzariu

Petre Neguț are 91 de ani și venise pentru a face rapelul. El spune că s-a vaccinat în fiecare an împotriva gripei și că nu a răcit de mai bine de 30 de ani. Nu se teme de efectele secundare. Nu se teme să fie „cipat”. Nu-i pasă cine profită de vaccinare. Are grijă doar de sănătatea lui. Pentru că este familiarizat cu vaccinurile, el a evaluat riscurile în raport cu beneficiile, iar vaccinarea a fost singura opțiune rezonabilă. La fel ca el, mulți oameni trecuți prin viață au preferat să se vaccineze. Mai multe imagini pot fi văzute aici. 

O nouă tranșă de vaccinuri este luată în primire de Ivona Moșneag, medicul coordonator al centrelor 4 și 5 de la Romexpo Foto: NW

Citește și

VIDEO Oumuamua, primul vizitator extraterestru interstelar identificat. Dovezile prof. Avi Loeb

„De când s-au deschis aceste două centre am avut cam 900 de persoane vaccinate pe zi, iar acum vom avea cam 1000, pentru că am început să facem rapelul la Pfizer și prima vaccinare cu Moderna. N-am avut probleme până acum, nu au fost reacții adverse grave, sperăm să fie așa și de acum înainte”, ne-a spus Ivona Moșneag, director medical la Complexul Multifuncțional Caraiman și medic coordonator al celor două centre de vaccinare.

O femeie așteapată să facă rapelul la vaccinul anti-COVID. Timpul de așteptare este sub 5 minute Foto: Mugur Vărzariu

Cum vor românii să păcălească sistemul

Desigur, la aproape aproximativ 1000 de oameni pe zi, apar și tot felul de personaje.

O persoană care făcuse prima doză, nu mai voia să facă și rapelul, dar voia să ia dovada că l-a făcut. Evident, i s-a spus că așa ceva este imposibil, iar persoana respectivă a preferat să plece. Alții încercaseră să obțină doar dovada de vaccinare.

Am aflat că au existat mai multe cazuri în care oameni hotărâți, dar fără programare, au încercat să dea o șpagă pentru a fi vaccinați. Evident, au fost trimiși casă pentru a se programa legal. 

Citește și

Vaccinul anti-COVID-19 reduce riscul transmiterii coronavirusului

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te