Europa poate obține imunitatea de turmă până la sfârșitul verii

DE Adina Mutăr | 20.03.2021 - 17:03
Europa, aproape de imunitatea de turmă/Foto: europeansources
Ugur Sahin și Ozlem Tureci au primit Ordinul de Merit al Germaniei/Foto:ft.com

Europa poate obține imunitatea de turmă până la sfârșitul verii cu patru vaccinuri anticoronavirus aprobate de autoritățile sanitare europene, a declarat Ugur Sahin, om de știință turco-german și CEO al companiei BioNTech, dezvoltatorul vaccinului Pfizer..

SHARE

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a conferit vineri oamenilor de știință turci Ugur Sahin și Ozlem Tureci cu cea mai mare distincție a țării, Ordinul de Merit, pentru inventarea primului vaccin eficient împotriva COVID-19 din lume, la o ceremonie la Palatul Bellevue, la care a participat cancelarul Angela Merkel.

Varianta britanică mai rezistă câteva luni

Sahin a declarat că noul val de pandemie cauzat de varianta britanică va rămâne câteva luni.

„Trebuie să lucrăm cu adevărat la toate nivelurile împotriva acestei variante. Toată lumea trebuie să încerce să se protejeze pe sine și astfel să îi protejeze pe ceilalți. Aceasta este singura modalitate de a controla pandemia”, a spus Sahin.

Citește și

Cercetătoarea din spatele vaccinului Pfizer: Tehnologia mRNA va fi folosită împtriva cancerului

Un centru de vaccinare din Timişoara va funcţiona non-stop, cu patru fluxuri

 

„Acest nou val va rămâne cu noi, cred, câteva luni. Este important să evităm cât mai multe infecții în paralel, să continuăm accelerat cu vaccinurile și până la sfârșitul verii este posibil ca Europa să atingă imunitatea de turmă ", a adăugat el.

Răspunzând la o întrebare privind vaccinarea cu doze diferite de vaccin pentru rapel pe fondul deficiențelor în aprovizionare, Sahin a spus că ar trebui să fie posibil, dar trebuie testat.

„Marea Britanie a început testarea. Mă aștept ca acest lucru să fie publicat foarte curând. Sper că siguranța nu este afectată. Vaccinul AstraZeneca urmat de vaccin pe bază de ARNm ar trebui să funcționeze", a adăugat el.

Cercetători de top în cancer

Marea Cruce cu Steaua Ordinului Meritului, care a fost acordată de Germania cuplului de oameni de știință turco-germani, este una dintre cele mai proeminente onoruri ale țării de a onora persoane pentru serviciul adus națiunii.

Sahin și Tureci s-au născut din părinți imigranți din Turcia care s-au mutat în Germania în anii 1960.

După ce au studiat medicina, au construit cariere de succes în domeniile imunologiei cancerului, biologiei moleculare și tehnologiei vaccinului ARNm.

Compania farmaceutică BioNTech, pe care cuplul a fondat-o în 2008, a reușit să dezvolte primul vaccin eficient împotriva coronavirusului din lume împreună cu partenerul său american, Pfizer.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te