DOCUMENT Vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie. S-au decis categoriile imunizate primele

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.11.2020 - 22:54
ABC News

Ministerul Sănătății a anunțat cine va avea prioritate atunci când va începe distribuirea primelor doze de vaccin anti-COVID. Vaccinarea celor mai vulnerabile categorii va debuta la finalul lunii decembrie a.c., începutul lunii ianuarie 2021, potrivit unui document.

SHARE

Într-un document oficial, elaborat de Ministerul Sănătății, se arată care sunt categoriile cele mai vulnerabile care vor primi vaccinul anti-COVID.

„La recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, oraganizarea progamului vaccinare anti-COVID se va desfășura în etape, în funcție de tipul și disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri. Astfel, într-o primă etapă se va include vaccinarea următorelor categorii:

-        Personalul medical auxiliar,

-        Personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică,

-        Personalul din unitățile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie,

-        Personalul din instituțiile aflate în subordinea unităților de resort,

-        Persoanele peste 18 ani (persoanele peste 65 de ani și cei cu boli cronice)”.

-        Iar ultima etapă, populația generală.

Vaccinul nu este obligatoriu arată documentul: „în mod similar activităților derulate prin Programul Național de Vaccinare nu se are în vedere introducerea obligativității vaccinării îpotriva SARS – CoV2, participarea la campania de vaccinare urmând a fi una volunatră”.

În urmă cu câteva zile Newsweek România a arătat că există un interes ridicat din partea medicilor în legătură cu modul în care se vor administra viitoarele vaccinuri anti-COVID.

Se fac liste, dar nu nominal

Un medic de la Spitalul din Tulcea a deschis discuția pe pagina de Facebook Medicia la Datorie întrebând: „În spitalele dumneavoastră se întreabă secțiile cine din personal vrea sau nu vaccinul anti-covid? Sau managerul nostru este unic?”

„În Prahova s-a cerut situația de la Direcția de Sănătate Publică pentru toate centrele medicale, de stat sau private, practic pentru toate unitățile sanitare”, a răspuns un medic.

Confirmări că se fac liste pentru doctorii care ar trebui să primească vaccinul anti-COVID au venit de la medici cu diverse specializări de la: Spitalul din Ploiești (boli infecțioase), Spitalul Județean de Urgență din Brăila (ORL), Spitalul Beclean, Spitalul Baia Mare, Spitalul Satu Mare.

Un doctor spune că: „Da, se fac liste cu numărul celor ce-l doresc! Nu nominal!”


Citește și: România vrea să vaccineze anti-COVID medicii

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.