Dezinformare în București: „Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.09.2018 - 22:34

O campanie de dezinformare anti-vaccin este în plină desfășurare în București. Părinții află, prin intermediul unor fluturași distribuiți în căsuțele poștale că vaccinul împotriva rujeolei conține „celule de fetuși avortați” și pesticide.

SHARE

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri seara, la Digi24, ca a depus o plangere impotriva celor care au imprastiat fluturasii cu dezinformarea. Sorina Pintea a apreciat ca militantii anti-vaccin pun in pericol vietile copiilor, inncontextul celor 59 de decese, din cauza epidemiei de rujeola. 

----

Pentru credibilitate, autorii fluturașilor au pus siglele Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF, precum și sigla Ministerului Sănătății. UNICEF s-a delimitat de mesajul anti-vaccin, îndemânându-i pe părinți să își imunizeze copiii. 

Unul dintre fluturașii cu o dezinformare despre vaccinuri. 

Organizația semnată pe fluturași, ProDecizii Informate, susține că afișele nu îi aparțin, deși mesajele transmise sunt similare cu cele de pe site-ul organizației. 

Mesajul de dezinformare al asociației Pro-Decizii Informate

„UNICEF subliniază că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile copiilor.Lucrăm împreună cu Ministerul Sănătății și cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente din punct de vedere financiar și salvează viețile a milioane de copii.Din cauza actualei epidemii de rujeolă din România au murit 59 de persoane, majoritatea copii. Vaccinurile protejează de rujeolă și alte boli, precum poliomielită, tetanos, rubeolă, tuberculoză, difterie și hepatită A și B.Vaccinarea este gratuită la medicul de familie. UNICEF încurajează toți părinții să își vaccineze copiii”, a transmis organizația UNICEF, pe contul de Facebook. 

Deputata Gabriela Podașcă (fostă membră PSD, actuală membră a partidului condus de Victor Ponta, Pro România) a fost cea care a semnalat apariția fluturașilor cu dezinformările despre vaccinuri, acuzându-l pe Liviu Dragnea de blocarea în Parlament a Legii vaccinării.

59 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza rujeolei. 

Citiți dosarul realizat de Newsweek România despre epidemia de rujeolă: 

Epidemia nepăsării. Cine răspunde pentru victimele rujeolei

Cum a murit cu zile Miruna

Nimeni nu își asumă vinovăția pentru zecile de morți

Legea vaccinării, blocată de oamenii PSD

„Mica înțelegere“, strategia antirujeolă aplicată în Dolj

Oameni cu frică de rujeolă și fără medici

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -