Declarație șocantă a unui medic de la Institutul „Nasta”: Un pacient „a venit să moară la noi”

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 20.02.2019 - 16:03
Sursa: Printscreen Youtube
Sursa: Printscreen Youtube

Șeful Secției de chirurgie de la Institututul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, profesorul Ioan Cordoș, a declarat că cei trei pacienți care au murit la spital în ultima săptămână n-au murit din cauza bacteriei găsite în secție.

SHARE

Mai mult, despre unul dintre pacienții decedați a spus că „el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei”, potrivit Hotnews.ro. 

Doctorul s-a referit la faptul că pacientul ar fi fost trimis, cu rea intenție, de la spitalul „Matei Balș” din București, ca să apară în statistici la această unitate.

„Se discută doar despre supra-infecția acinetobacter și nu se discută și despre boala de fond a acestor pacienți. Un pacient care are accident vascular cerebral, dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular cerebral care merge prost. Ceilalți pacienți au fost cu limfom, cu fibroză tumorală, la care trebuie doar un bobârnac ca să decedeze. Deci astea sunt bolile, ei n-au murit de acinetobacter neapărat, pentru că populația asta o să înțeleagă - că aici este acinetobacterul care umblă prin copaci și sare în cârca pacienților.

Nu, la noi vin pacienți foarte gravi. Iar acest acinetobacter, nimeni nu a spus până acum, a fost trimis de la Balș, cu un pacient infectat - la noi a venit cu insuficiență respiratorie să fie tratat, pentru că la noi este cel mai bun centru de tratament pentru insuficiență respiratorie. Asta n-a înțeles lumea. Lumea a înțeles că este acinetobacter. Ce acinetobacter, fraților? Știți ce este ăla? Să explicăm că pacienții vin cu boli grave, peste care... De ce nu punem punctul pe Y? Deci el a venit aici ca să moară la noi și ca să ne poată arăta cu degetul pentru acest acinetobacter pe care l-au adus ei”, a declarat profesorul Ioan Cordoș, într-o conferință de presă. 

Până în prezent, trei persoane infectate cu acinetobacter (bacterie intraspitalicească) au murit la Institutul „Marius Nasta”. O altă femeie se află în stare gravă, iar pentru alte două persoane suspectate că s-au infectat medicii așteaptă rezultatele de la Institutul Cantacuzino. 

Marți, Direcţia de Sănătate Publică a decis să oprească activitatea blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, pentru că rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu au fost conforme. Colectivul de epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate a considerat necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

Ancheta DSP Bucureşti în Institutul Naţional de Pneumftiziologie „Marius Nasta” a fost demarată în seara de 9 februarie, după ce managerul Institutului a anunţat reprezentanţii DSP despre identificarea unor cazuri de pacienţi cu infecţii nososcomiale în secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

Citește și Două decese cauzate de nosocomiale la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te