Cum se explică Sindromul Morții Subite a Adultului. Li se oprește brusc inima, deși sunt sănătoși

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.06.2022 - 19:57
Cum se explică Sindromul Morții Subite a Adultului. Li se oprește brusc inima, deși sunt sănătoși / yourhealth.au

Experții și familiile tinerilor sănătoși, care au murit brusc, vorbesc despre Sindromul Morții Subite a Adultului, sau Sindromul Morții Subite Aritmice, cunoscut mai frecvent sub numele de SADS.

SHARE

SADS, conform Colegiului Regal Australian al Medicilor Generali (RACGP), „este un termen umbrelă pentru a descrie decesele neașteptate la tineri (de obicei, sub vârsta de 40 de ani), a căror cauză de deces în urma examinării post mortem este „nedeterminată” sau „nedeterminată”. .'”

„A lucrat pentru o companie de publicitate și se descurca foarte bine”, a spus Margherita Cummins, a cărei fiică Catherine Keane a murit brusc la vârsta de 31 de ani. „Ea a mers la sală și a făcut 10.000 de pași în fiecare zi”.

Cummins a declarat luna trecută pentru Irish Mirror că colegii de apartament ai fiicei sale au găsit cadavrul lui Catherine după ce aceasta nu a coborât la micul dejun.

Citește și: SUBIECTE la Limba română, Evaluarea Națională: „Toate pânzele sus” și „Viaţa lui Delavrancea

„I-au trimis un mesaj la ora 11.20 și, când ea nu a răspuns, i-au verificat camera și au descoperit că a murit”, își amintește mama. „Prietenul ei a auzit un zgomot în camera ei la 3.56 dimineața și crede că acum a murit.”

O altă familie și-a pierdut fiul sănătos, în vârstă de 19 ani, din cauza bolii misterioase în aprilie 2021, a subliniat 7News.com.au.

„După cum mulți dintre voi știți, pe 2 aprilie 2021, ne-am pierdut în mod tragic frumosul nostru fiu și frate Liam din cauza sindromului morții subite a adultului”, a spus o pagină de strângere de fonduri pentru adolescentă. „Liam avea doar 19 ani, un tânăr vibrant, în formă și sănătos.”

Citește și: FOTO Carambol mortal cu trei mașini, în „intersecția morții” de pe DN 1 de la Băicoi

Dr. Elizabeth Paratz, de la Baker Heart and Diabetes Institute din Melbourne, a declarat că „există aproximativ 750 de cazuri pe an de persoane cu vârsta sub 50 de ani în Victoria, cărora li se oprește brusc inima”.

„Dintre aceștia, aproximativ 100 de tineri pe an nu vor avea nicio cauză găsită chiar și după investigații ample, cum ar fi o autopsie completă”, a adăugat ea.

Paratz a remarcat că „cifrele au rămas în mod tragic consistente de-a lungul anilor”, potrivit 7News.com.au.

„Acesta a fost întotdeauna un lucru cu adevărat tragic care a existat și nu am văzut o schimbare a cifrelor în ultimii ani”, a spus ea. „Întotdeauna a fost ceva care îi afectează pe oameni în viața lor fără niciun avertisment.”

„Așadar, dacă există antecedente familiale, este o idee foarte bună să faceți un screening”, a sfătuit ea.

Medical Daily a remarcat că aproximativ 210.000 de oameni „mor brusc și neașteptat în fiecare an din cauza unui stop cardiac în Statele Unite”, citând Asociația Americană a Inimii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te