Criză de paturi ATI în Germania: doi bolnavi de COVID au fost transferați în Italia

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.11.2021 - 18:05
Criză de paturi ATI în Germania: doi bolnavi de COVID au fost transferați în Italia. / Foto: theguardian.com

Germania a transferat în străinătate primii pacienţi COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar, care deşi are secţii de ATI bine echipate se confruntă cu problema personalului medical insuficient.

SHARE

Germania a înregistrat peste 65.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record zilnic, informează EFE.

Circa 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau joi un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Citește și: FOTO Pentru Jennifer Lopez, vârsta e doar un număr. Apariție provocatoare, la 52 de ani

Situaţia este gravă în special în landurile Bavaria şi Baden-Württemberg. ''Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări'', rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

''Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă'', remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.

Citește și: Gigi Becali nu mai repară Maybach-ul cu ranga, și-a luat unul nou și ignoră regulile de circulație

Doi pacienţi au fost transferaţi săptămâna trecută cu elicopterul de la Munchen către Bolzano, în nordul Italiei. Această ţară şi-a oferit ajutorul şi pentru Slovenia vecină, confruntată cu o situaţie critică în spitale din cauza creşterii numărului cazurilor grave de COVID-19. Circa 30 de medici şi infirmieri italieni au plecat în Slovenia, unde vor ajuta la tratarea pacienţilor din secţiile de ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.