COVID Comisia Europeană recomandă testarea masivă în comunitate, a celor cu simptome și a medicilor

DE Alex Darvari | 18.09.2020 - 19:40
BBC

Comisia Europeană a publicat un set de recomandări privind o abordare comună referitoare la testarea pentru COVID-19 în Europa.

SHARE

Care sunt recomandările Comisiei cu privire la aplicarea testelor pentru coronavirus
 

 Recomandările stabilesc acțiuni concrete de sprijinire a țărilor în ceea ce privește planificarea și organizarea eforturilor lor de testare în diferitele stadii ale pandemiei. Recomandările au fost aprobate de Comitetul pentru securitate sanitară cu scopul de a raționaliza abordările naționale și de a asigura o testare mai coerentă pentru COVID-19 în întreaga UE.

Testarea tuturor cazurilor la nivelul populației cu simptome compatibile COVID-19, inclusiv simptome ușoare, ar trebui să fie prioritatea. Pentru a realiza acest lucru, populația ar trebui să aibă acces ușor la teste și să fie încurajată să caute teste imediat când apar simptome compatibile COVID-19.

Testarea persoanelor cu simptome compatibile COVID-19, în special a celor care prezintă simptome de infecție respiratorie acută, trebuie combinată, dacă este posibil, în paralel pentru gripă și alte infecții respiratorii. Testarea unor astfel de cazuri simptomatice ar trebui luată în considerare în cazul în care capacitățile de testare nu permit testarea tuturor.

 Ar trebui să existe un sistem clar de stabilire a priorităților pentru testarea persoanelor asimptomatice, în conformitate cu resursele disponibile, testarea și capacitățile de urmărire a contactelor. Autoritățile ar trebui să discute în continuare și să convină asupra sistemelor de stabilire a priorităților, relevante pentru diferite situații și luând în considerare scenarii

Eliminarea transmiterii COVID-19 în unitățile de asistență medicală și socială necesită o atenție specifică. Dacă resursele și capacitățile de testare permit acest lucru, personalul ar trebui testat periodic, iar pacienții ar trebui testați la sau chiar înainte de internarea în spital. Persoanele spitalizate trebuie monitorizate pentru simptomele COVID-19 timp de cel puțin 14 zile de la internare și trebuie testate în mod regulat de-a lungul unui sistem convenit (de exemplu, o dată pe săptămână). Mai mult, planurile de control al infecțiilor spitalicești trebuie reactivate.

ECDC ar trebui să ofere îndrumări și recomandări suplimentare pentru screening-ul și schemele de testare eficiente ale personalului asimptomatic din cadrul asistenței medicale și sociale, precum și al pacienților care intră în spital, în special în contextul sezonului gripal 2020/2021.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Strategiile naționale de testare ar trebui să fie adaptabile la situații la nivel local sau pentru clustere specifice, luând în considerare serviciile locale prezente și lecțiile învățate din măsurile anterioare luate.

În cazul unor grupuri de focare, testarea majorității comunității, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, poate fi mai rentabilă decât introducerea și asigurarea conformității cu măsuri mai stricte de sănătate publică. Autoritățile locale ar trebui să dezvolte un sistem de testare și conformitate pentru situații critice previzibile, de ex. în școli sau locuri de muncă.

 Asigurați comunicarea clară și furnizarea de informații bazate pe sănătatea publică cetățenilor pentru a vă asigura că există o dorință generală de a participa la testarea COVID-19, în special în caz de testare asimptomatică și în situații de focar.

Ce spune Comisia despre capacitatea de testarea a țărilor membre
 

Capacitățile de testare și resursele asociate sunt aspecte esențiale pentru pregătirea și răspunsul la COVID-19. Definirea capacității de testare necesare ar trebui să se bazeze pe obiective de testare, planificare complexă a cererii, cele mai recente dovezi științifice privind caracteristicile bolii și abordări de testare tehnică.

HSC ar trebui să continue să împărtășească experiențele privind evaluarea nevoilor și planificarea capacităților de testare corespunzătoare, în special a cazurilor simptomatice în contextul sezonului gripal viitor.

Testarea direcționată, la timp și precisă, incluzând schimbarea în timp util a rezultatelor și urmărirea contactelor, va facilita identificarea și limitarea rapidă a cazurilor și grupurilor, precum și revenirea cea mai rapidă la normalitate pentru grupurile neafectate.

Țările ar trebui să urmărească să aibă ca țintă un timp de întoarcere de 24 de ore (de la cerere pentru a fi testat până la rezultatul partajat cu personalul de sănătate publică), pentru a asigura implementarea eficientă a măsurilor de atenuare, de asemenea urmărire rapidă a contactelor.

Ar trebui să se asigure testarea contactului pentru personalul critic, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății și alte persoane care lucrează în instituții de îngrijire pe termen lung, profesori, precum și pentru controlul grupurilor din școli.

Țările ar trebui să se asigure că persoanele simptomatice, inclusiv turiștii, caută și pot accesa testele cât mai curând posibil după apariția simptomelor.

În plus față de conceptele de igienă, schemele de testare specifice și echipele de intervenție rapidă pentru testare și urmărirea contactelor ar trebui să fie disponibile pentru școli și să fie stabilite de autoritățile regionale și locale.

Orice restricții de călătorie puse în aplicare trebuie să fie bine coordonate între țări, proporționale și nediscriminatorii și trebuie să se concentreze asupra a ceea ce este necesar pentru protecția sănătății publice.

Problema necesității testelor pentru călătorii care doresc să treacă frontierele naționale este o categorie specială de testare, care necesită, de asemenea, un acord cu privire la criterii comune, precum și un acord cu privire la condițiile prealabile și instrumentele necesare pentru recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor.

Pentru a preveni reintroducerea virusului, țările sau zonele subnaționale care au realizat un control susținut al SARS-CoV-2 ar putea lua în considerare testarea și urmărirea persoanelor care provin din alte zone din aceeași țară sau din alte țări care au o transmisie mai mare niveluri.

În cazul în care țările decid să implementeze restricții de călătorie, testarea călătorilor simptomatici, direct la întoarcere, ar putea fi o prioritate, arată b1tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te