OFICIAL 110 pacienți cu COVID, fără comorbidități, au murit până acum. Cel mai tânăr avea 27 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.07.2020 - 16:35
Inquam Photos - Virgil Simonescu

110 pacienți fără comorbidități, infectați cu coronavirus, au murit până în prezent, conform datelor oficiale.

SHARE

De luni până astăzi, au decedat trei persoane fără comorbidități, iar până în 5 iulie, au murit alte 107. Peste 30 la sută provin din Suceava, cel mai afectat județ din țară, potrivit informațiilor furnizate de Institutul de Sănătate Publică, la solicitarea Newsweek.

Newsweek România vă prezintă analiza deceselor înregistrate până în 5 iulie, cu date furnizate de la Institutul de Sănătate Publică. 

La începutul săptămânii, INSP a publicat analiza săptămânală a cazurilor de coronavirus, care cuprinde date până în 5 iulie. Până la această dată, se înregistraseră 29.224 de cazuri și 1.767 de decese.

Potrivit raportului, 93,9 la sută dintre decese au survenit la persoane cu comorbidități asociate, ceea ce înseamnă că 6,1 la sută dintre pacienții infectați care au murit nu aveau nici o comorbiditate. Adică 107 persoane.

Cei 107 pacienți provin din 30 de județe, iar cele mai multe decese fără comorbidități au fost raportate în județul Suceava (40 de cazuri), conform raportărilor în platforma online a unităților sanitare, precizează INSP, pentru Newsweek România. 

Câte șase cazuri s-au înregistrat în Arad și București, câte cinci în Hunedoara și Ialomița, patru în Vrancea, câte trei în Botoșani, Brașov, Constanța, Galați; câte două în Argeș, Bacău, Caraș-Severin, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sibiu și câte un caz în Alba, Bihor, Cluj, Călărași, Dolj, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Timiș, Vâlcea.

Newsweek România a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava mai multe informații despre aceste cazuri și le va publica îndată ce le va primi.

Sursa: INSP. Analiza cazurilor până în 5 iulie. 

Despre aceste decese, mai știm că 60 la sută au fost la bărbați, vârsta medie a pacienților a fost de 63 de ani, dar vârstele victimelor sunt cuprinse între 27 și 94 de ani, conform datelor INSP.

Conform celui mai recent raport de supraveghere privind coronavirusul, în continuare unul din nouă cazuri de infectare este la personalul medical, iar 78,2 la sută din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani.

Citește și: EXCLUSIV Câți medici s-au îmbolnăvit de coronavirus și câte decese sunt în sistemul medical (Update)

Amintim că, joi, s-a atins un nou vârf al infectărilor depistate în ultimele 24 de ore, și anume 614 de cazuri, date obține din prelucrarea a 13.149 de teste. 17 oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar în cazul unei victime nu s-a raportat nici o comorbiditate, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică.

În continuare, județele cele mai afectate de coronavirus sunt: Suceava – 4.134 de cazuri, București – 3.590 de cazuri, Brașov- 1.851 de cazuri, Vrancea – 1.171 de cazuri,  Argeș – 1.138, Galați – 1.138 de cazuri, Botoșani – 1.060 de cazuri, Iași – 1.048 de cazuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te