Cofondator BioNTech: Un „COVID-19 gestionabil” va continua să existe câțiva ani

DE Elena Andrei | Actualizat: 30.09.2021 - 20:02
Ozlem Tureci crede că lumea va trăi cu Cocid-19 câțiva ani/foto: aa.com.tr

Ozlem Tureci, cofondator BioNTech, declară că lumea nu ar trebui să trăiască în frică, deoarece pandemia a început deja să devină gestionabilă și un Covid-19 gestionabil va continua să existe câțiva ani.

SHARE

„COVID-19 a început deja să devină gestionabil”, a declarat Ozlem Tureci la CNBC.

Tureci a subliniat că lumea va trebui să se întoarcă la o nouă normalitate, deoarece acest virus va mai exista câțiva ani, doar că va fi sub control.

Comentând preocupările legate de noile variante de coronavirus, Tureci a spus că BioNTech evaluează continuu acele variante și vor apărea mai multe.

„Pentru toate aceste variante care circulă în prezent, se pare că răspunsul imun este adecvat și protejează”, a comentat cercetătoarea.

Citește și

Ministerul Sănătății cumpără a 32.800 de flacoane de Remdesivir cu bani din „Rezerva epidemică”

Gravidele bolnave de COVID, risc sporit de complicații și de a pierde sarcina

 

„Cu toate acestea, trebuie să continuăm monitorizarea, deoarece ar putea exista variante viitoare pentru care răspunsul imun să nu mai fie atât de eficient. Și avem un al doilea pilon pentru această situație, să putem adapta rapid ce avem pentru a obține un răspuns eficient”, a menționat aceasta.

Cercetătoarea este de părere că o vaccinare periodică, după ieșirea din epidemie, ar fi necesară, posibil la fiecare 12 sau 18 luni.

Ugur Sahin și Ozlem Tureci, doi oameni de știință turco-germani, au câștigat cel mai prestigios premiu de medicină din Germania pentru realizările lor în utilizarea ARNm în scopuri preventive și terapeutice, a anunțat Consiliul Științific al Fundației Paul Ehrlich la 21 septembrie.

Sahin și Tureci, a doua generație de imigranți turci, cofondatori ai BioNTech, firma germană care a dezvoltat un vaccin COVID-19 alături de Pfizer, au fost printre oamenii de știință care au câștigat Premiul Paul Ehrlich și Ludwig Darmstaedter 2022.

Premiul Paul Ehrlich și Ludwig Darmstaedter este cel mai renumit premiu medical din Germania, în valoare de 120.000 de euro.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.